Επιπλέον μοριοδότηση των αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 05:55

Την πρόβλεψη επιπλέον μορίων για τους υπηρετούντες στις Ειδικές Αστυνομικές Δυνάμεις (MAT, YMET κλπ), ώστε να μπορούν να μετατίθενται ευκολότερα στον τόπο επιλογής τους, είχε προτείνει η Βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, μαζί με άλλους Βουλευτές, σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή.Στο πλαίσιο της επικινδυνότητας του έργου των αστυνομικών που υπηρετούν στις Μονάδες αυτές, είχε επίσης προταθεί, ως πρόσθετο κίνητρο, να τους παρέχεται η δυνατότητα της άμεσης μετάθεσης σε περίπτωση τραυματισμού και μακράς νοσηλείας τους.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας απάντησε ότι θα εξεταστεί η πρόταση για επιπλέον μοριοδότηση των αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ προβλέπεται ήδη η δυνατότητα μετάθεσής τους για λόγους υγείας ή σοβαρού συμβάντος.

Η βελτίωση του νομικού πλαισίου που αφορά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού απασχολεί τόσο το Υπουργείο όσο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με πρωταρχικό στόχο την επίλυση των τυχόν προβλημάτων που παρατηρούνται, όπως εκθέτει ο Υπουργός στην απάντησή του.

Προς το σκοπό αυτό άλλωστε το Υπουργείο επιδιώκει τον εποικοδομητικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις του προσωπικού για την ικανοποίηση των προβαλλόμενων δίκαιων αιτημάτων τους.