Επίσημη «πρώτη» για το Φεστιβάλ κινηματογράφου Arcadian Screenings (ph, vid)

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 22:14

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φώτης Αλεξόπουλος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Cineville Τρίπολης η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadian Screenings. Μια πρεμιέρα που περιλάμβανε η οποία περιλάμβανε ως πρώτη προβολή την ταινία «Γεννήθηκε Νωρίς» της Αγγελικής Νεκίδου Πάρχα. Μια ταινία η οποία ουσιαστικά περιγράφει τη ζωή και την πολιτική διαδρομή του μεγάλου Αρκά πολιτικού Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Στην πρεμιέρα βρέθηκαν αρκετοί φίλοι των τεχνών και του κινηματογράφου, καθώς φίλοι και συγγενείς των δημιουργών των ταινιών που θα προβληθούν στη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ.Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ μεταξύ άλλων έδωσαν παρουσία ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής καθώς και ο Ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Δρυάδες» στο οποίο στεγάζεται και το Μουσείου Αρκαδική Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο προβλήθηκε στη διάρκεια της ταινίας της κας Νεκίδου Πάρχα.

Η πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Φεστιβάλ Arcadian Screenings κ. Κώστα Σπυρόπουλο για να ακολουθήσει η προβολή της ενδιαφέρουσας ταινίας «Γεννήθηκε νωρίς». Μετά το τέλος της προβολής της ταινίας μίλησε η δημιουργός της κα Αγγελική Νεκίδου Πάρχα η οποία είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κοινού που παρακολούθησε την ταινία.

Παυλής: «Μουσεία Παπαναστασίου και Ελαιοχωρίου θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα LEADER»

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μιλήσει και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής για την ταινία και για τη μεγάλη πολιτική προσωπικότητα Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τη συγκεκριμένη ταινία και εξέφρασε τη σκέψη μεταξύ άλλων να αποσταλεί ένα dvd με την ταινία στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετά ιστορικά στοιχεία της ταινίας αναφέρονται στην συμπρωτεύουσα.

Το σημαντικό σημείο της ομιλίας του κ. Παυλή είχε να κάνει με την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του Μουσείου Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Μουσείου του Αλέξανδρου Παπαναστασίου μαζί με το Μουσείο Ελαιολάδου και Σιδηροδρόμου θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα LEADER από το Δήμο Τρίπολης, με σκοπό την ουσιαστική υλοποίησή τους. Σύμφωνα με τον κ. Παυλή αυτή η ένταξη στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα στο 2018, έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019.
arcadian screeninigs premiera feb21