Επίσημος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 6ο Δημοτικό-11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (vid,ph)

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 12:15

Για προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα μίλησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, παρόλο που το κτίριο είναι καινούριο και παραδόθηκε το 2008

Νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκε αγιασμός.Στην Τρίπολη ο επίσημος αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου και παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα και του Δημάρχου Τρίπολης Δ.Παυλή, τελέστηκε στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Δημοτικού-11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, που βρίσκεται στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη. Παρών ήταν και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας.

Ένα σχολείο που, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του είναι περιφερειακό και το 70% των μαθητών που φοιτούν σε αυτό είναι από τα γύρω χωριά (ΔΕ Κορυθίου, Τεγέας), αλλά και ένα σχολείο που, παρόλο που είναι νεόδμητο, παραδόθηκε το 2008, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Προβλήματα που αναφέρθηκαν από το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, ο οποίος άφησε αιχμές για τον τρόπο κατασκευής των σχολείων αλλά και για τους υπεύθυνους που παρέλαβαν το σχολικό συγκρότημα.

Μετά τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη κ.Αλέξανδρο, ακολούθησαν οι καθιερωμένες ευχές προς την εκπαιδευτική κοινότητα (δάσκαλοι, γονείς και παιδιά) και οι συνήθεις νουθεσίες.

Τα παιδιά κατόπιν μπήκαν στις σχολικές τάξεις για να δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το πρόγραμμα και να πάρουν και τα βιβλία τους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον επίσημο αγιασμό στο 6ο Δημοτικό-11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης.

Αγιασμός στο 6ο Δημοτικό_2017