Επίσημος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (vid, ph)

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 07:39

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος, τέλεσε τον επίσημο αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης. Μία νέα σχολική χρονιά, που όλοι ευχήθηκαν να είναι καλή και αποδοτική για την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους τρεις παράγοντες του εκπαιδευτικού έργου, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, που πρέπει να συνεργαστούν για να επιτευχθεί το έργο του σχολείου και της Παιδείας, που είναι η δημιουργία σωστών πολιτών. Μάλιστα κάλεσε τα παιδιά να διαβάζουν, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και στο μέλλον θα καταλάβουν την αξία της Παιδείας. Σημείωσε δε πως, όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών στην Αρκαδία, όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. 
 
Από τη δική του πλευρά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια σε ό,τι χρειαστούν τα σχολεία του Δήμου.
 
Ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Φώτης Γκέσουρας και οι σχολικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν «καλή χρονιά» στα παιδιά και κάλεσαν τους γονείς ό,τι πρόβλημα προκύπτει να το αναφέρουν αρχικά στο δάσκαλο της τάξης και στη συνέχεια στο διευθυντή του σχολείου.
 
Ο κ. Καλδής, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και στη συνέχεια με αφορμή και την παρουσία των αιρετών αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και ζήτησε την αρωγή τους.
 
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον επίσημο αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.
Ε.Τ.