Επίσημος αγιασμός στο 10ο Δημοτικό – 3ο και 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (vid,ph)

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:43

Το Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας ο οποίος στο χαιρετισμό του προς την εκπαιδευτική κοινότητα σημείωσε πως είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να σέβονται πρώτα τον εαυτό τους.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, σήμερα, Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου.Για τους μαθητές στην Τρίπολη, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο επίσημος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά τελέστηκε στο 10 Δημοτικό καθώς και στο 3ο και 9ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιώτατο Θεόκλητο Ντούλια και ιερείς της Μητρόπολης, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας και φυσικά γονείς των παιδιών.

Στο λόγο τους τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης ευχήθηκαν στα παιδιά “καλή σχολική χρονιά” και τόνισαν την σημασία που έχει το σχολείο, όχι μόνο γιατί παρέχει γνώσεις αλλά γιατί διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες, σε συνάρτηση πάντα με την οικογένεια.

Επίσης επισημάνθηκε η συνεργασία που πρέπει να έχει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να επιλύονται τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Να επισημάνουμε πως ανεγνώσθη και το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Κ.Γαβρόγλου το οποίο αναφερόταν στον σχολικό εκφοβισμό και στην ανάγκη εξάλειψης και καταπολέμησης του φαινομένου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον αγιασμό.

Αγιασμός στο 10ο δημοτικό Σχολείο Τρίπολης