Επίσκοπος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 15:30

Βοηθό Επίσκοπο για την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας, εξέλεξε το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιεραρχία εξέλεξε Επίσκοπο τον Αρχιμ. Θεόκλητο Ντούλια, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.Ο νέος Επίσκοπος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τεγέας.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Τεγέας, κ. Θεόκλητος, (κατά κόσμον Ανδρέας – Χρυσοβαλάντιος) Ντούλιας, του Ιωάννου και της Ελένης, εγεννήθη το 1971 εις το Άργος Αργολίδος.

Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως Πάφου Κύπρου.

Εκάρη Μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β’ (Φιλιππαίου) την 26η Αυγούστου 1993 εν τη Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας.

Υπό του ιδίου Μητροπολίτου εχειροτονήθη Διάκονος την 20ή Σεπτεμβρίου 1993 και Πρεσβύτερος την 13η Νοεμβρίου 1994, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην.

Διηκόνησε ως Εφημέριος εις διαφόρους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και από το 2003 ως Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως.

Ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας το έτος 2003 και το 2013 καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου και υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ τον Άμβωνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Επιπροσθέτως διηκόνησε εις διαφόρους τομείς του εν γένει ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και συμμετείχε ως εκπρόσωπος αυτής εις διάφορα Συνέδρια της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Πηγή: romfea.gr