Επεισόδια στη Χίο, προπηλάκισαν τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη (vid)

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 23:48

Επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.Το Βροντάδο αντιδρά

Την κατηγορηματική άρνηση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου καθώς και την πρόθεση όλων των κατοίκων της περιοχής για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμείνει στον σχεδιασμό της για δημιουργία νέας δομής στο 15ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού, κατέθεσε στην τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας το μεσημέρι της Δευτέρας η πρόεδρός του Μαριάννα Πελαντή.

Η ίδια έκανε λόγο για υπονόμευση του Βροντάδου και διερωτήθηκε με ποιο δικαίωμα η Κυβέρνηση μπορεί να αποφασίζει πέρα από νόμους και Σύνταγμα και μη έχοντας την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας.

 

Πηγή:Παντελής Φύκαρης/ Πολίτης Χίου