Επιστημονική διάλεξη στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 16:39

Αγαπητοί φίλοι, το αστεροσκοπείο Ασέας με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) διοργανώνει μία σειρά από επιστημονικές ομιλίες για το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν βραδιές χωρίς φεγγάρι ώστε να συνοδεύονται από παρατήρηση αντικειμένων βαθέος πεδίου, με το πρωτεύον τηλεσκόπιο μας διαμέτρου 28cm.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα μας μεταφέρουν τη σύγχρονη γνώση και έρευνα σε θέματα Αστροφυσικής, Πυρηνικής Φυσικής και Μαθηματικών.Είναι πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι αντίστοιχο στην Αρκαδία και πιστεύουμε και μία καλή ευκαιρία ώστε να μπορέσει η περιοχή μας να αποκτήσει μία άμεση σύνδεση με τις επιστήμες αιχμής.


Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου με καλεσμένο ομιλητή τον δρ Αλέξανδρο Χιωτέλλη, Aστροφυσικό, ερευνητή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο δρ Χιωτέλλης ειδικεύεται στη μελέτη supernova, κατακλυσμιαίων εκρήξεων αστέρων μεγάλης μάζας, που κατά τη διάρκεια τους σχηματίζονται τα βαρύτερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται ο ίδιος ο άνθρωπος αλλά και ορισμένα από τα πιο αινιγματικά αντικείμενα του σύμπαντος, οι αστέρες νετρονίων και οι μαύρες τρύπες.

Η ομιλία του δρ Χιωτέλλη θα μας ταξιδέψει στη ζωή ενός άστρου, από τη γένεση ως το σιωπηλό ή βίαιο θάνατο του χάρις στον οποίο δημιουργήθηκε ζωή στη Γη. Όσοι ενδιαφέρονται για την εκδήλωση μπορούν να κάνουν κράτηση με email στο astroasea@protonmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο