Επιστολή ΟΜΕ σε Πρωθυπουργό για την μη καταβολή δεδουλευμένων εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 15:40

Επιστολή απέστειλε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία του εκφράζει το σοβαρό ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων εδώ και δύο χρόνια εφτά εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας αναφέρει:«Κύριε Πρωθυπουργέ,

στις 15 Ιουλίου 2019 και με τις υπ αριθμόν 132/2019 και 158/2019 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Τρίπολης, δικαιώθηκε η προσφυγή επτά εργολαβικών εργαζόμενων στην ΔΕΗ ΑΕ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ στην Μεγαλόπολη, για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Εκτοτε και παρότι έχουν παρέλθει 2 χρόνια οι εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουν λάβει τις επιδικασμένες μη καταβληθέντες αποδοχές και σε παρέμβαση του τοπικού συνδικάτου προς την διεύθυνση της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ ,για την μη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων ,δεν δόθηκε καμία λύση.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνα, οκτάμηνα), είτε εργολαβικοί, είτε μόνιμοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα, προσφέρουν με την εργασία και τον ιδρώτα τους στην επιχείρηση και είναι τουλάχιστον αδιανόητο να τους οφείλονται επιδικασμένα δεδουλευμένα εδώ και δύο χρόνια.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας συμπαραστεκόμενη στην προσπάθεια του τοπικού συνδικάτου -που είναι και μέλος της- για την πληρωμή των εργαζομένων, ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων πολιτικών παραγόντων προκειμένου να εκτελεστούν οι δικαστικές αποφάσεις άμεσα και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Για την Ο.Μ.Ε.
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραγιάννης
Ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Σαμαράς».