Επιστολή «παράπονο» γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Παναρκαδικού

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 15:46

Επιστολή-παράπονο προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέστειλαν οι γιατροί της Μαιευτικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για ανώνυμη μαρτυρία που δημοσιεύτηκε σε τοπική ιστοσελίδα. Οι γιατροί τονίζουν ότι έστειλαν την επιστολή για να αποκατασταθεί η αλήθεια, αν και να σημειώσουμε πως η ανώνυμη μαρτυρία δεν είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης γιατί δεν είχε αποσταλεί, και τα παράπονα δεν αφορούν το ραδιόφωνό μας.

Διαβάστε την επιστολήΕπιστολή-δελτίο τύπου Των Ιατρών  της Μαιευτικής  Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε σε  τοπικό ηλεκτρονικό μέσο  ενημέρωσης της Τρίπολης,  “ανώνυμη επιστολή- μαρτυρία”, με τίτλο: “Παναρκαδικό Νοσοκομείο: έγινε και τόπος όπου φυτρώνει πλέον η ζωή”, η οποία  εν ολίγοις δυσφημίζει   τη Μαιευτική Κλινική του Γ.Π.Ν. Τριπόλεως   για  να προβάλλει  συγκεκριμένο επικουρικό γιατρό.

Μία   δήθεν ανώνυμη  μαρτυρία, παρουσιάζει εμμέσως  πλην σαφώς τους  γιατρούς της μαιευτικής κλινικής   να εκτελούν  πλημμελώς  τα καθηκόντα τους  και να κωλύουν   το έργο του   επικουρικού  γιατρού,  με εκφράσεις  όπως:“ το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης μας επιτέλους απέκτησε μαιευτική κλινική..στην απαξιωμένη από χρόνια μαιευτική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως..η συντριπτική πλειοψηφία των ντόπιων γονέων απέφευγαν κυρίως λόγω φόβου, συντελέστηκε ένα θαύμα: ήρθε ένας γιατρός..για να ξεχωρίζει ή ήρα από το στάρι..κατάφερε με τιτάνιες προσπάθειες έναντι… όλων να αποκαταστήσει την τρωθείσα εμπιστοσύνη  και να αυξήσει εκθετικά τον αριθμό των τοκετών..με την απαραίτητη συμβολή σε αυτό και του λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο τόσα χρόνια στερούνταν του παραδείγματος του επικεφαλής γιατρού..”. Με τις παραπάνω αναφορές, υπερπροβάλλεται ο συγκεκριμένος  γιατρός, και μάλιστα αναληθώς,  ως επικεφαλής,  κατηγορώντας  τους άλλους γιατρούς  της κλινικής ότι δεν ασκούν ορθά το λειτούργημά τους, χωρίς εκείνος που τα ισχυρίζεται να κατέχει ούτε τα πραγματικά στοιχεία ούτε τα επιστημονικά κριτήρια που επικαλείται.

Η  αρθρογραφία, λοιπόν,  οφείλει να είναι πιο συνετή και να μη δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας  δυσφημίζοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, με αναλήθειες κι έμμεσες ψευδείς κατηγορίες, είτε αναφερόμενη στο παρόν είτε στο παρελθόν. Οι πολίτες που προσέρχονται από την Αρκαδία και άλλα μέρη της Πελοποννήσου στη μαιευτική κλινική  του νοσοκομείου και μάλιστα  στις παρούσες δύσκολες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας πρέπει να έχουν  εμπιστοσύνη  σε όλους τους γιατρούς και  το προσωπικό   που καταθέτουν  καθημερινά το εκατό τοις εκατό του εαυτού τους  και το έργο είναι πάντα συλλογικό. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ανεχθούμε, ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης να θίγει μία ολόκληρη κλινική πίσω από  δήθεν ανώνυμες επιστολές και μαρτυρίες.

Τέλος, δηλώνουμε πως αναγκαστήκαμε  μετά λύπης μας να προβούμε στην παρούσα δημοσίευση  ως ύστατη προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας αλλά  και της τιμής και υπόληψής μας, επαγγελματικής και προσωπικής, η οποία βάλλεται με ανυπόστατες φημολογίες και δήθεν ανώνυμες επιστολές.

 

Τρίπολη, 16 Νοεμβρίου 2020

Οι επιμελητές Β΄της Μαιευτικής Κλινικής του Γ.Π.Ν. Τριπόλεως

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΛΑΜΠΑΝΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥΝΑΣ