Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα σε έκθεση ζωγραφικής στην Τρίπολη

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 13:54

Η διεθνώς διακεκριμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου, στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο: «Οι Θησαυροί μου», προσέγγισε με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, που έγινε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά, με μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, η έκθεση βραβεύτηκε από τον πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, σε λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας.Η έκθεση με τίτλο: «Οι Θησαυροί μου», θα συνεχίσει το εικαστικό της ταξίδι στις 12 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, στις 21:00, στην αίθουσα τέχνης ΚΟΥΡΟΣ στην Τρίπολη, όπου θα την εγκαινιάσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης drt915 και θα προλογίσει ο πρόεδρος για την Unesco Πειραιώς & Νήσων, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι, το φιλότεχνο κοινό της Πελοποννήσου, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη σημαντική αυτή έκθεση, που ήδη έχει συγκινήσει όσους την έχουν επισκεφτεί.

Το μήνυμα που η Ιωάννα Ευθυμίου θέλει να περάσει είναι εμφανές: η διεκδίκηση της ελληνικής περιουσίας.

Η «Νίκη της Σαμοθράκης», η «Αφροδίτη της Μήλου», η «έκτη κόρη»…ζωντανεύουν μέσα από τα έργα της ζωγράφου, αναζητώντας drt915 με διεκδικητικό τρόπο τη χαμένη τους ταυτότητα, αλλά και την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο: «Οι Θησαυροί μου», θέλει να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία που ο τόπος μας βιώνει, εθνικά, ηθικά και οικονομικά, εμπνευσμένη από τις ρίζες και την ιστορία μας, ως βασικές πηγές εξόδου, λειτουργώντας λυτρωτικά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 12 Μαρτίου – 30 Μαρτίου 2018.