Επίθεση σκύλων σε μαθητές: Η αλήθεια και το πρόβλημα

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 14:18

Στο μέιλ του σταθμού έφτασε μία καταγγελία για επίθεση αδέσποτων σε μαθητές συγκεκριμένου σχολείου και συγκεκριμένα του 4ου Δημοτικού. Ως οφείλαμε, καταγράψαμε τα γεγονότα, μιλήσαμε με τους άμεσα εμπλεκόμενους και σας τα καταθέτουμε.

Η αλήθεια είναι πως πράγματι κυκλοφορούν αδέσποτα στην περιοχή, κάποια από αυτά (τρία έως πέντε) βρίσκουν τροφή και φροντίδα από κατοίκους της περιοχής και είναι λογικό να κινούνται συχνά σε γνώριμα λημέρια. Οι κάτοικοι μιλούν για καθημερινές επιθέσεις και για την εικόνα των σκύλων η οποία περιγράφεται το λιγότερο ως… άγρια.Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Λαγό μας είπε πως είναι ενήμερος για την κατάσταση, έχουν δοθεί οδηγίες και πως «όπως γίνεται περισυλλογή αδέσποτων σε πολλές περιοχές του Δήμου, έτσι θα γίνει και εκεί, πέριξ του 4ου Δημοτικού Σχολείου».

Πάντως, επίθεση σε μαθητές δεν έχει καταγραφεί και αυτό το επιβεβαιώνει και ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νικήτας, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος πως παρότι έχει πέσει στην αντίληψή του η κυκλοφορία αδέσποτων στην περιοχή, εντός του σχολείου ή στον προαύλιο χώρο δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Βέβαια, οι κάτοικοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να επιθυμούν το μάζεμα των αδέσποτων ζώων, πράγμα που ελπίζουμε να συμβεί σύντομα.

Κατά καιρούς, υπάρχουν καταγγελίες για επιθέσεις με το πρόβλημα να μην έχει διορθωθεί στο 100% αν και η εικόνα της πόλης στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι κατά γενική ομολογία καλύτερη.