Επιτροπή Παρακολούθησης Λιγνιτόσημου | Ένταξη νέων έργων για την Αρκαδία (vid,ph)

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 17:51

19 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό όφελος της ΔΕΗ προς τους Δικαιούχους (Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δήμος Μεγαλόπολης-Δήμος Γορτυνίας) του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου

Παραμένει η επιτροπή ως έχει και μετά την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ΜεγαλόποληςΜία σειρά νέων έργων εντάχθηκαν στο 4ο και 5ο ΕΑΠ για την Αρκαδία και συγκεκριμένα για τις δικαιούχες περιοχές των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του λιγνιτόσημου, το πρωί της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι από τη ΔΕΗ για τη χρήση του 2017, που ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ, ενώ να σημειώσουμε πως τα οφειλόμενα της ΔΕΗ ανέρχονται στα 19 εκ. ευρώ.

Χρήματα, που όπως ανέφερε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας, που προεδρεύει στην Επιτροπή, δεν πρόκειται να τα χάσουν αλλά, έχουν την διαβεβαίωση, πως όταν το ποσό που έχουν ως δικαιούχοι φθάσει σε ένα συγκεκριμένο “μαξιλαράκι” τότε θα τους δοθούν χρήματα.

Επίσης τονίστηκε πως η Επιτροπή Παρακολούθησης του λιγνιτόσημου θα παραμείνει ως έχει, παρά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Στην συνεδρίαση παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ δεν έλειψαν οι αντιρρήσεις μελών της Επιτροπής για τα εντασσόμενα έργα, τα οποία τόνισαν πως πρέπει ο πόρος να αλλάξει φιλοσοφία.

Κάποια έργα που εντάχθηκαν είναι: Η αποκατάσταση βατότητας Εθνικής Οδού Τρίπολης-Μεγαλόπολης-Ανδρίτσαινας- 800 χιλιάδες ευρώ, η αποκατάσταση βατότης και συντήρηση επαρχιακού δικτύου ΤΚ Ίσιωμα Καρυών-300 χιλιάδες ευρώ, η σύνταξη μελετών για την αναστήλωση της γέφυρας της Καρύταινας, ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις, διανοίξεις οδών του Δήμου Μεγαλόπολης, αποχετευτικά έργα στην ΤΚ Καρύταινας, Βελτίωση δημοτικών και επαρχιακών οδών Δημοτικής Ενότητας Τρικολώνων Δήμου Γορτυνίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την συνεδρίαση και τις δηλώσεις του κ.Γιαννακούρα, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα έργα που εντάχθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση.

Συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης λιγνιτόσημου στην Τρίπολη