Έρχεται ο αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese»

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 14:41

Η Scuderia Triskelion σε συνεργασία με τα Σωματεία ΑΛΑΚ, ΑΡΣΟΕ, ΕΛΙΑ και ΑΛΜΑ υπό την ΟΜΑΕ και την αρωγή της ΦΙΛΠΑ διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese» το διάστημα 1 έως 6 Οκτωβρίου 2018.

Το Tour du Peloponnese, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις το κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων, εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ είναι γνωστή για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 40 διεθνή και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Οι προετοιμασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Tour du Peloponnese εντείνονται καθώς πλέον απομένουν σχεδόν 7 ημέρες για την εκκίνηση του μεγαλύτερου διεθνούς event ιστορικού αυτοκινήτου της Ελλάδας σε διάρκεια, αποστάσεις και αριθμό ειδικών διαδρομών!

Η ενημέρωση των ξένων πληρωμάτων θα γίνει την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Olympia Riviera Thalasso στα Λουτρά Κυλλήνης.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 12.00 με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Δημητσάνα, αγωνιζόμενοι σε 5 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Στη Δημητσάνα θα έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου και να καταλύσουν στους όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες του.

Την  Τρίτη 2 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει. περιλαμβάνοντας ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Καλαμάτα για ανασυγκρότηση και τελικό προορισμό το Λιμένι. Περιλαμβάνονται 6 ειδικές διαδρομές μέσα στα υπέροχα Αρκαδικά Μεσσηνιακά και Λακωνικά τοπία

Τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα διασχίσουν τη Μάνη με κατεύθυνση τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά και τελικό προορισμό τη Μονεμβασιά. Το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει ακόμη 5 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας.

Τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς. Ιέρακος, Κυπαρίσσι, Πούλιθρα με τελικό Προορισμό το Ναύπλιο μετά από 5 ειδικές δοκιμασίες Ακριβείας.

Τη  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε ακόμη 5 ειδικές διαδρομές προς Μέθανα και Επίδαυρο, όπου θα ξεναγηθούν και στο διασημότερο θέατρο της υφηλίου, το θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, πριν επιστρέψουν στο Ναύπλιο ενώ το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία θα κρίνει και τον νικητή.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένες οι επισκέψεις προς τον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών και στάση στο οινοποιείο Σκούρα για φαγητό και γευσιγνωσία των διάσημων κρασιών Νεμέας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Μουσείο Αυτοκίνητου στην Αθήνα, Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, είναι ημέρα αναχώρησης των ξένων πληρωμάτων.