Έρχονται εξελίξεις στο θέμα της ΚΕΔΗΤ – Νέα συνεδρίαση την Δευτέρα | Τι είπε ο Κ.Τζιούμης στη ΔΡΤ 91,5 (ήχος)

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 11:56

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης εκ νέου την Δευτέρα για την ΚΕΔΗΤ σε μια μικτή συνεδρίαση (δια ζώσης για όσους είναι εμβολιασμένοι και επιθυμούν να βρεθούν στην συνεδρίαση και με διαδικτυακή παρουσία των υπολοιπων)…

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (07/10) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.Αρχικά ο κ.Τζιούμης μιλώντας για τις εκδηλώσεις για το ’21 και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο κ.Νίκας μας έδωσε συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις. Θεωρώ, πως είπε μια αντικειμενική αλήθεια. Οι εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικές και είχαν απήχηση σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Τρίπολης από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος του έτους – γιατί οι εκδηλώσεις συνεχίζονται – και μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, υλοποιεί ένα σπουδαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Έχει γίνει δουλειά και στις υποδομές. Το ότι το πρόγραμμα μας ήταν καλό, φαίνεται και από τις χορηγίες και θα τους τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς (χορηγούς),  όπως τα ΜΜΕ που ήταν χορηγοί επικοινωνίας. Κάποιες εκδηλώσεις δεν έγιναν, αλλά αυτά θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα. Μια εκδήλωση για παράδειγμα αναβλήθηκε λόγω βροχής.”, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του κ.Κατραλή, που πήρε “σάρκα και οστά” μετά από τόσα χρόνια.

Στην συνέχεια μιλώντας για το θέμα της ΚΕΔΗΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Για να προκύψει οποιαδήποτε λύση για την ΚΕΔΗΤ θέλει 21 ψήφους, που δεν τις έχει η παράταξη του Δημάρχου”, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει νόμος που λέει, πως αν μια κοινωφελής επιχείρηση είναι ζημιογόνος για δυο συναπτά έτη, πρέπει να κλείσει. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προηγούμενα χρόνια και τους ισολογισμούς που δεν υπήρχαν. “Έδωσα μια λύση με τον λογιστή, έκανα ισολογισμούς επί θητείας μου και κατηγορούμε γι΄αυτό. Εκείνοι γιατί δεν είχαν κάνει ισολογισμούς (Σμυρνιώτης, Παυλής);Το πρόβλημα που δημιούργησαν αυτοί, το έλυσα εγώ” τόνισε αμέσως μετά, ενώ ανέλυσε εκτενώς το αν μπορεί ή όχι ο Δήμος να χρηματοδότηση την ΚΕΔΗΤ, αλλά και το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. “Ο νόμος λέει, πως όλοι οι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, πάνε στον Δήμο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο Δήμαρχος ανέφερε, πως θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Δευτέρα για το θέμα της ΚΕΔΗΤ, ενώ όπως ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα αναλάβει την δική του ευθύνη ψηφίζοντας, το τι θέλουν για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ.

Ο κ.Τζιούμης εξήγησε και με ποιο τρόπο γίνεται η πληρωμή των εργαζομένων, ενώ ξεκαθάρισε, πως αυτή την στιγμή δεν μπορεί να επιχορηγηθεί η ΚΕΔΗΤ από τον Δήμο Τρίπολης. “Θα βάλουμε όλες τις προτάσεις κάτω. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ο καθένας θα ψηφίσει και θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αν είχα την πλειοψηφία των 21 θα είχα προχωρήσει ήδη, γιατί για εμένα δεν υπάρχει άλλη λύση. Εγώ την Δευτέρα θα πάω στο συμβούλιο με την εισήγηση, που είχα και χτες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής χρήσης οικοπέδου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ενεργειακή κοινότητα του Δήμου, αλλά και στο θέμα των απορριμμάτων.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη