Έρχονται τα πρωτοβρόχια στην Αρκαδία – Το πρώτο Φθινοπωρινό χαμηλό για φέτος

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 12:45
(Ο παραπάνω χάρτης δείχνει την μεταβολή του καιρού από τα δυτικά βορειοδυτικά της χώρας μας και το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό "Δαίδαλος" όπως ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο συμβολίζεται με το "Β" στον χάρτη)

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις επόμενες ώρες πρώτα στην δυτική Πελοπόννησο (Ηλεία-Αχαία-Μεσσηνία) και στην συνέχεια το απόγευμα και στην Αρκαδία.

Τα φαινόμενα στην Γορτυνία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα ενώ μέσα στο απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στην Τρίπολη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ ενώ κατά την διάρκεια του περάσματος του ψυχρού μετώπου οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά την διάρκεια των καταιγίδων.

Κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη κάποια τοπικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως από το βράδυ και τις επόμενες μέρες.

Τρίτη 24/10/2017:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή (δεν αποκλείεται το πρωί και διαστήματα ηλιοφάνειας). Στην Γορτυνία ο καιρός θα είναι πιο μουντός με συννεφιά και τοπικές βροχές στις περιοχές γύρω από το Μαίναλο. Πιο ανοιχτός ο καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στην Κυνουρία. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος με βροχές οι οποίες όμως δεν θα είναι έντονες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ ,ενώ η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση της τάξεως των 8-10οC και θα κυμανθεί το πρωί από 7-8οC και το μεσημέρι θα φτάσει τους 14-15οC. Η αίσθηση της ψύχρας θα είναι έντονη και το μεσημέρι.

Τετάρτη 25/10/2017:

Μουντός και χειμωνιάτικος θα ξεκινήσει ο καιρός με πυκνή συννεφιά και αρκετή ψύχρα καθώς πλέον οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε βόρειους βορειοανατολικούς στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ασθενείς παροδικές βροχές η ψιλόβροχο κατά διαστήματα από το πρωί στην Τρίπολη και καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Πιο ανοιχτός ο καιρός στην Γορτυνία με λίγη συννεφιά και ηλιοφάνεια ενώ αντιθέτως στην Κυνουρία το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο με πυκνή συννεφιά και βροχές κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7οC μέχρι 12-13οC. Στην Γορτυνία-δυτική Αρκαδία θα φτάσει και τους 14-15οC.

Πέμπτη 26/10/2017:

Με συννεφιά θα ξεκινήσει ο καιρός το πρωί πιο πυκνή στα ανατολικά τμήματα του νομού και κυρίως στην Κυνουρία όπου είναι πιθανό το πρωί να ψιλοβρέχει. Στην Τρίπολη το πρωί συννεφιά κατά περιόδους πυκνή το πρωί αλλά προς το μεσημέρι -απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από τους 6-7οC το πρωί ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-18οC.

Παρασκευή 25/10/2017:

Βελτιώνεται ο καιρός με ηλιοφάνεια σε όλο το νομό,εξασθενούν οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους νοτιοδυτικούς ασθενείς, ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία στα επίπεδα των 22-23οC αλλά η θερμοκρασία το πρωί θα πέσει ακόμα και στους 0-2οC .

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5