Έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων Δ. Τρίπολης ανακοίνωσε ο Γ.Γ Αθλητισμού (video)

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 16:02

Για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης, μίλησε σήμερα σε  συνέντευξη τύπου ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ευχαρίστησε για την φιλοξενία στην Τρίπολη και ανέφερε:Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας… Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό κέντρο μεικτών χρήσεων για σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και ο αθλητισμός να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές.

Σύμφωνα με τον κ.Συναδινό: Η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ασφαλείας για τις Ομοσπονδίες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών στις εξαιρετικές τους επιδόσεις… Κατάφερε να αναπτύξει σε όλη τη χώρα 219 αθλητικά έργα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Δεν αρκεί να έχεις πακτωλό χρημάτων όπως είχε ο αθλητισμός στο παρελθόν αλλά πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιφερειών, όλων των ανθρώπων χωρίς εξαίρεση περιοχών και να υπάρχει μια θεματική κάλυψη.

Για τα έργα Δημοτικής ιδιοκτησίας : Ο κάθε Δήμος θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει με την τεχνική του υπηρεσία και με την πρόταση που θα καταθέσει στο Υπουργείο σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός έργου… να πείσει και να φέρει μια ώριμη μελέτη για την ένταξή του.

Εδώ και 4 χρόνια στο Δήμος Τρίπολης έχουμε βρει έναν από τους Δήμου της χώρας που με πολύ μεγάλη συνέπεια κάνει όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση κονδυλίων. Δεν έχουν όλοι οι Δήμοι αυτή τη δυνατότητα… Η Δημοτική Αρχή διαθέτει την κατάλληλη φιλοσοφία και μια τεχνική υπηρεσία που μπορεί και στηρίζει αυτό το έργο. Τα τρία έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εξελίσσονται και βρίσκονται στη φάση δημοπράτησης και σύντομα θα τελειώσουν. Ο Δήμος Τρίπολης κατάφερε να είναι από τους λίγους Δήμους που με ώριμες μελέτες απέδειξε τη σκοπιμότητα των ζητούμενων έργων.

Τέλος ο Γ.Γ Αθλητισμού, έδωσε διευκρινήσεις για το πρόγραμμα Φιλόδημος και τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συνάντηση σε τα αθλητικά σωματεία της πόλης, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.