Έργα και προγραμματικές που ψηφίστηκαν στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για την Αρκαδία

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 00:17
Το λιμάνι της Πλάκας όπου έχουν προγραμματιστεί έργα προστασίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, εγκρίθηκαν κάποια έργα και ψηφίστηκαν προγραμματικές για την υλοποίηση άλλων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Αρχικά στη συνεδρίαση (πρώτη για το 2019) εγκρίθηκε το πρακτικό της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ (Λιγνιτόσημου), όπου είχαν ψηφιστεί μία σειρά έργων για το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.Επίσης υπήρξε γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου για την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις αυτές αφορούν στο κτίρο Λαμπάρδη στη Δημητσάνα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικό κέντρο, με το ποσό των 455 χιλιάδων ευρώ.

Την αποκατάσταση της βατότητας δρόμου Αγίου Ανδρέα- Αγίου Γεωργίου, ύψους 125 χιλιάδων ευρώ.

Την αποκατάσταση της βατότητας δρόμων που συμβάλλουν στην ΕΠ Οδό Άστρους -Λεωνιδίου (περιοχή Κορακοβουνίου), ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.

Την επισκευή τοίχου αντιστήριξης στο δρόμο προς Αγιονέρι Δ.Γορτυνίας, ύψους 24.400 χιλιάδων ευρώ.

Την προμήθεια κουφωμάτων αλουμινίου για την βελτίωση και τη συντήρηση κτιρίων γηπέδουν Παναρκαδικού, ύψους 19 χιλιάδων ευρώ.

Την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ανοιχτού σταδίου ΔΚ Μεγαλόπολης, ύψους 120 χιλιάδων ευρώ και

Έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου Δ. Ν. Κυνουρίας , ύψους 5.580.000,00 ευρώ