Έργα σε δρόμους της Αρκαδίας ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 23:40
Φωτο από κατεστραμμένο δρόμο στα Βούρβουρα λόγω καθίζησης

Μία τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ 2020 για να ενταχθεί ένα νέο έργο 500.000 ευρώ που αφορά τη συντήρησης και βελτίωση της επαρχιακής οδού «Δημητσάνα – Στεμνίτσα- Ελληνικό – Μεγαλόπολη» ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο.

Τα χρήματα δεν φτάνουν για το σύνολο του έργου, όμως υπάρχει τμήμα του δρόμου που έχει υποχωρήσει, προχωρά το συγκεκριμένο έργο.Μετά από ερώτηση του κ. Τζεμπετζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός προέκυψε από την αυτοψία και την προμέτρηση ποσοτήτων, ενώ επισήμανε ότι δεν θα αλλάξει η χάραξη, αλλά θα γίνει κατασκευή στην υπάρχουσα χάραξη.

Σε λιγότερο από δύο μήνες μπορεί να είναι έτοιμη η έγκριση της δημοπράτησης, προσέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Τη χαρά του για τα έργα που εγκρίνονται για την Αρκαδία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας. «Εγώ δεν θα κάνω ποτέ αντιπολίτευση για έργα στην Αρκαδία. Βλέπω όμως εδώ μια προχειρότητα και άγνοια των θεμάτων. Έχουν έρθει χρήματα από τους ΚΑΠ ή είναι πυροτεχνήματα στον αέρα για να δημιουργούμε εντυπώσεις; Όταν έφυγα από την αντιπεριφέρεια, είχα ελάχιστα χρήματα. Γιατί δεν προχωράτε τα 300 δημοπρατημένα έργα και να κερδίσετε από τις εκπτώσεις; Σε λιγότερο από 8 μήνες, δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο. Βάζετε 500.000 και δεν ξέρετε τι θα φτιάξετε. Το σημαντικότερο πρόβλημα του άξονα αυτού είναι το πρόβλημα μεταξύ Δημητσάνας και Στεμνίτσα για το οποίο χρειάζεται μια γεωλογική μελέτη, διότι ο δρόμος συνεχεία πέφτει.

Για τον άξονα «Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ελληνικό» είναι ενταγμένο με 1.000.000 ευρώ από το ΕΑΠ. Γιατί δεν το προχωράτε;»

Στην απάντηση του ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι τα χρήματα ήρθαν από τους ΚΑΠ.

«Εγώ έχω πολλές ενοχλήσεις από τη νότια Πελοποννήσο από κόσμο που έρχεται στη Δημητσάνα και στη Στεμνίτσα. Ο δρόμος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να γίνει το έργο.»

Το έργο εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Επίσης, την έγκριση για το έργο στο δρόμο «Δημητσάνα – Ζάτουνα – Μάρκου – Μονή Φιλοσόφου» με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο.

«Μετά από επίσκεψη που έγινε εκεί, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς τη μονή. Έχουμε ήδη δημοπράτηση την αποκατάσταση των πρανών με ξεχωριστό έργο» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Θετικός για το εν λόγω έργο ήταν ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, όμως εξέφρασε τη διαφωνία του για την απένταξη έργου 100.000 ευρώ για τη σύνδεση Βέρβενα – Δολιανά. Επίσης, είπε ότι στο κομμάτι Μάρκου – Φιλοσόφου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

Το έργο εγκρίθηκε ομόφωνα.