Εργασίες στο κτήριο του ταπητουργείου Αγίου Πέτρου Κυνουρίας για επανάχρησή του

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:59
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου των ταπητουργείων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, το οποίο χτίστηκε την δεκαετία του 1930.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Κατσή
Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Άγιο Πέτρο .
Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ κ. Γεώργιος Ζερβός υπέγραψε την ένταξη της πράξης << ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ με κωδικό ΟΠΣ 5109326 και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020>> Συνολικής επιλέξιμης δαπάνης 2.155.120,01 ευρώ.
Προσωπικά ειμαι πολυ χαρούμενος διοτι το Ταπητουργείο πραγματικα ειχε αναγκη απο αυτες τις κατασκευαστικες εργασιες . Ειναι ενα ονειρο ζωης για ολους εμας τους Αγιοπετριτες και χαίρομαι που γινεται απο αυτη τη Δημοτικη Αρχη . 
Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστήσω δημοσια το Δημαρχο μας Γιωργο Καμπυλη , το Δημοτικο μας Συμβουλιο , τον Προεδρο και το Τοπικο Συμβουλιο του χωριου μας , τον ΔΣ Αλεκο Αρφανη , τον Κοκκοτα Δημητρη , τον Μπελδεκο Ιωαννη , τον Αρφανογιαννη και ολους οσους βοηθησαν με τις πληροφοριες που μας εδωσαν σχετικα με το κτήριο. Ιδιαιτερα ομως θελω να ευχαριστήσω το συναδελφο Αντιδημαρχο Σαμαρτζη Γεωργιο , ο οποιος με απολυτη επαγγελματικη επάρκεια και κατάρτηση καταφερε με σωστο προγραμματισμο να το φερει εις περας . Γιωργο ολοι εμεις οι Αγιοπετριτες σου λεμε ΜΠΡΑΒΟ !! Η απαντηση σε ολους αυτους που ελεγαν δε γινεται ..ειναι …..Κι ομως Γίνεται!!!!
To δελτίο τύπου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ένταξη του έργου «Επανάχρηση εμβληματικού κτιρίου ταπητουργείου Αγίου Πέτρου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

  

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Επανάχρηση εμβληματικού κτιρίου ταπητουργείου Αγίου Πέτρου» προϋπολογισμού 2.155.120,01€ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

 

Η παραπάνω ένταξη έγινε μόλις ένα μήνα από την υποβολή της πρότασης, πράγμα που αποδεικνύει την πληρότητα του φακέλου.

 

Το έργο αφορά την μετατροπή του πρώην ταπητουργείου Αγίου Πέτρου σε κέντρο πολιτισμού και πολλαπλών χρήσεων με στόχο την στήριξη της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής τόσο του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η επανάχρηση και αξιοποίηση του ταπητουργείου είναι ένα έργο που η κοινωνία του Αγίου Πέτρου το περίμενε αρκετά χρόνια και σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

 

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει, στο Κοινοτικό κατάστημα Αγίου Πέτρου, η αναλυτική παρουσίαση της μελέτης και του έργου που θα υλοποιηθεί προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν και εργάστηκαν για την ένταξη του παραπάνω έργου, την εταιρεία που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σαμαρτζή για την ολοκλήρωση και υποβολή του φακέλου.

 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Η ένταξη του έργου της Επανάχρησης του εμβληματικού κτιρίου στον Άγιο Πέτρο, με την διοργάνωση και τη φιλοξενία ποικίλων δράσεων και την προσέλκυση επισκεπτών, αποτελεί ένα έργο πνοής για τον ορεινό όγκο. Θα γίνει ο πυρήνας της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης τόσο του Αγίου Πέτρου όσο και της ευρύτερης περιοχής. Ως Δημοτική αρχή εξασφαλίζουμε κάθε πρόσφορο πόρο για την ανάπτυξη του Δήμου και δίνουμε την απαιτούμενη βαρύτητα στις ορεινές περιοχές μας. Συνεχίζουμε δυναμικά υλοποιώντας μεθοδικά τους στόχους μας ».