Εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας στο ΠεΣυ Πελ/σου για επέκταση των συμβάσεών τους (vid)

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 22:36

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 19 Αυγούστου βρέθηκαν εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια, με σκοπό να ζητήσουν την επέκταση της σύμβασής σε αορίστου χρόνου με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το θέμα έφερε για συζήτηση η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου που σημείωσε πως υπάρχει έγγραφο αίτημα των εργαζόμενων, που συνολικά στην Περιφέρεια είναι 315, για επέκταση των συμβάσεών τους και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου με καλύτερες αμοιβές.Τονίστηκε τόσο από την εκπρόσωπο των εργαζομένων κα. Ιωάννα Καραγιάννη, όσο και από τους αιρετούς εκπροσώπους που πήραν το λόγο ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία και να επεκτείνεται το 8μηνο για 4 μήνες ακόμα, όταν προσφέρουν στην εργασία που έχουν τοποθετηθεί και ένα χρόνο τώρα έχουν αποκτήσει εμπειρία και επιπλέον έχουν και τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα, τα οποία δεν μπορούν να επιδείξουν γιατί δεν υπάρχουν προκηρύξεις για θέσεις εργασίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων και να σταθεί στο πλευρό τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.