Εργαζόμενοι στους δήμους της Αρκαδίας: «Όχι στην αξιολόγηση με τον τρόπο που θέλει ο Μητσοτάκης» (vid, ph)

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 08:03

Θα ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης να πάρει απόφαση κατά της αξιολόγησης, με τον τρόπο που αυτή προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους της Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουνίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης με την παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση των εργαζομένων στους δήμους.Σύμφωνα με όσα είπαν τόσο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας Σώστης Κοσκινάς, οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση, αλλά δεν δέχονται τον τρόπο με τον οποίο θέλει να γίνει η αξιολόγηση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια αλλά μπαίνουν οι προϊστάμενοι σε μία διαδικασία αξιολόγησης στην οποία πρέπει εκ των προτέρων το 15% των υπαλλήλων να κριθεί με χαμηλή βαθμολογία. Αυτό θεωρούν ότι αποτελεί προάγγελο και άλλων απολύσεων στους δήμους .

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ορισθούν συγκεκριμένα κριτήρια για την αξιολόγηση και θα ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης να λάβει απόφαση ότι αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο ζητείται να γίνει η αξιολόγηση.

Κάτι που έχουν πράξει πολλοί δήμοι στην χώρα όπως και η Κεντρική Ένωση Δήμων η οποία έχει στείλει αίτημα στον κ. Μητσοτάκη και περιμένει απάντηση για το αν θα αλλάξει ή όχι ο τρόπος της αξιολόγησης. Πάντως μέχρι τώρα είναι ελάχιστες οι δομές στο δημόσιο τομέα που έχει προχωρήσει η αξιολόγηση.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα και του Προέδρου των εργαζομένων στους δήμους της Αρκαδίας, Σώστη Κοσκινά.

Ε.Τ.