Έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης Λεωνιδίου υπέγραψε ο Τατούλης (vid,ph)

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 15:17

Σε υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το μεσημέρι της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη και στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο που θα ξεκινήσει άμεσα αφορά στην αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Λεωνιδίου και έχει προϋπολογισμό 711 χιλιάδες ευρώ και το ποσό υλοποίησής του είναι 342 χιλιάδες ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-ΣΑΕΠ 026



Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, όπως το χαρακτήρισε, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Τατούλης, αφού θα προσφέρει ποιότητα στο νερό της περιοχής, που είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν ο Μηχανικός της Περιφέρειας Μιχάλης Σμυρνιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και σε δύο ακόμα έργα που θα δημοπρατηθούν στις αρχές Μαρτίου και θα ξεκινήσουν άμεσα. Τα έργα αφορούν στην Κορινθία (έργο από τον Ισθμό μέχρι την Επίδαυρο, διαπεριφερειακό έργο ύψους 4 εκ ευρώ) και στον Ταΰγετο, έργο ύψους 3 εκ ευρώ. Το δεύτερο έργο αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τατούλη.

Τα δελτία τύπου της Περιφέρειας

Με σφραγίδα Τατούλη το έργο της ύδρευσης Λεωνιδίου 

 

Το σημαντικό έργο της ύδρευσης του Λεωνιδίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και ο ανάδοχος του έργου.

«Πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο που αφορά την παρέμβασή μας πάνω στις δομές του συστήματος ύδρευσης του Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Είναι ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και πάρα πολύ σημαντικό ώστε να βοηθηθεί ο Δήμος και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην ύδρευση του Λεωνιδίου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

 

Τη δημοπράτηση του οδικών αξόνων Ισθμός – Επίδαυρος και Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

 

Τη δημοπράτηση δύο πολύ μεγάλων έργων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

«Είναι το μεγάλο έργο των 4 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ισθμό μέχρι την Επίδαυρο, ένα έργο με παρεμβάσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίων και Αργολίδας, στο θέμα της ασφάλειας και της προστασίας και της βελτίωσης του οδικού άξονα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε «το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η παρέμβασή μας από την Καλαμάτα μέχρι τη Σπάρτη στο γνωστό δρόμο του Ταϋγέτου που υπέστη σημαντικές ζημιές. Είναι προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι παρεμβάσεις μας σε αυτό το έργο είναι εκτός των παρεμβάσεών μας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα».

Η ολοκλήρωση και αυτών των δύο μεγάλων έργων αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση με κύριο γνώμονα τη βελτίωση του οδικού συστήματος και την ασφάλεια των χρηστών των οδικών αξόνων του Ταϋγέτου και του Ισθμού – Επιδαύρου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.