Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης» για άγαλμα Σπαρτιάτη πολεμιστή στη Σπάρτη

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 16:13

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριακός Βελόπουλος με θέμα την αποκατάσταση του αγάλματος του Σπαρτάτη πολεμιστή στην κεντρική πλατεία της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Αναλυτικά η σχετική ερώτηση του κ. Βελόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά:«ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 25/05/2020
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τον κο Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Πέντε χρόνια παραμένει το άγαλμα του Θερμοπυλομάχου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης χωρίς σπαθί»

Κυρία και κύριε Υπουργέ,

Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Σπάρτης, από το άγαλμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή – Θερμοπυλομάχου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, λείπει το ξίφος στο δεξί του χέρι, από την στιγμή που άγνωστοι το βανδάλισαν, το 2015. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν την απώλεια του ξίφους αυτού. Σημειώνεται, δε, ότι, έχουμε ήδη μπει στο έτος εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, όπου θυσιάστηκαν ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο και αναγκαίο, να τοποθετηθεί στο ως άνω άγαλμα του Σπαρτιάτη Πολεμιστή το σπαθί του, ώστε η εικόνα του μνημείου να εμπνέει αξιοπρέπεια και σεβασμό στους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το αμεσότερο δυνατόν να λάβουν χώρα η αποκατάσταση της ως άνω καταστροφής και η ορθή ανάδειξη του ως άνω βανδαλισμένου αγάλματος στη Σπάρτη;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ».