Ερώτηση ΚΚΕ Αρκαδίας για το Μαγνητικό Τομογράφο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:51
Επιμέλεια φωτο: drt915.gr

Ερώτηση προς τον Αρμόδιο Υπουργό Υγείας απέστειλε το ΚΚΕ Αρκαδίας αναφορικά με το θέμα της μη λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, λόγω έλλειψης του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης«ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας

Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης  ο  Μαγνητικός   Τομογράφος δεν λειτουργεί  λόγω έλλειψης του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα.

Το αποτέλεσμα είναι  να μην γίνονται μαγνητικές τομογραφίες και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και  υποχρεώνονται να πληρώνουν  στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.    Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που εκτελούν τις εντολές της διοίκησης και αρνο0ύνται να κλείσουν ραντεβού για μαγνητικές τομογραφίες γίνονται δέκτες δίκαιων παραπόνων ή πολλές φορές δέχονται και φραστικές επιθέσεις χωρίς να έχουν ευθύνη.

Σε πρόσφατη παράσταση των συνταξιουχικών σωματείων , με αφορμή περιστατικό, δόθηκε η απάντηση ότι γίνονται κάποιες μαγνητικές τομογραφίες σε ειδικές περιπτώσεις με εντολή του διοικητή! (με ποια κριτήρια άραγε)

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο Υπουργός τι μέτρα θα λάβει

Για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό και να σταματήσουν οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται και να υποχρεώνονται να πληρώνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά  κέντρα».