Ερώτηση στη Βουλή από τον Κ. Βελόπουλο για τον δρόμο Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 14:05

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την ολοκλήρωση του δρόμου Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία.

Η ερώτηση εστιάζει στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, στα αίτια αναβολής της ολοκλήρωσής του και στην ύπαρξη των απαραίτητων κονδυλίων για την επίτευξη του έργου σε εύλογο χρονικό διάστημα.Επισυνάπτεται η ερώτηση:

«Κύριε Υπουργέ,

Πρόβλημα με την κατασκευή του οδικού άξονα (Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας), αντιμετωπίζουν, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της ευρύτερης ως άνω περιοχής. Ο δρόμος αυτός ενώνει με τον καλύτερο τρόπο (Ακρόπολη – Επίδαυρο – Αρχαία Ολυμπία) και με την ολοκλήρωσή του η πρόσβαση σε αυτά τα Ιερά Μνημεία του τόπου μας θα γίνεται γρήγορα και πάνω απ’ όλα, με ασφάλεια. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή η υλοποίηση του ως άνω έργου, κυρίως δε, με την αφορμή για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς, η Γορτυνία πρωτοστάτησε στις εξελίξεις στην διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία στην ολότητά του, καθώς πολλαπλά οφέλη, από την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα αποκομίσουν και οι τριγύρω περιοχές;
  2. Ποιες οι αιτίες που αναβάλλουν την ολοκλήρωσή του ως άνω έργου;
  3. Υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διασφαλίσουν την επίτευξη του ως άνω έργου, σε εύλογο χρονικό διάστημα;».