Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για το δρόμο «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία»

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 19:03

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της «Ελληνικής Λύσης» ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα την ολοκλήρωση του δρόμου «Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία». Σύμφωνα με τη σχετική ερώτηση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου kalimera-arcadia (12/02/2020), πρόβλημα με την κατασκευή του οδικού άξονα Τρίπολης-Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο δρόμος αυτός ενώνει με τον καλύτερο τρόπο Ακρόπολη – Επίδαυρο – Αρχαία Ολυμπία και η πρόσβαση σε αυτά τα Ιερά Μνημεία του τόπου μας θα γίνεται γρήγορα και πάνω απ’ όλα ασφαλή.

Είναι μεγάλη ευκαιρία, για την περιοχή, η υλοποίηση του ως άνω έργου, και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς η Γορτυνία πρωτοστάτησε στις εξελίξεις στην διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία στην ολότητά του, καθώς πολλαπλά οφέλη, από την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα αποκομίσουν και οι τριγύρω περιοχές;

2. Ποιες οι αιτίες που αναβάλλουν την ολοκλήρωση του ως άνω έργου;

3. Υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διασφαλίσουν την επίτευξη του ως άνω έργου, σε εύλογο χρονικό διάστημα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»