Έρχονται ξανά χιονοπτώσεις σε Αρκαδία και Τρίπολη!

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015 14:34
Σταδιακά χαλάει και πάλι ο καιρός καθώς από την Κυριακή θα αρχίσει να συννεφιάζει κατά διαστήματα ωστόσο θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα στο καιρό.

 
Αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και ενδέχεται να σημειωθούν ψιχάλες ή ασθενείς παροδικές βροχές .
 
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και δεν θα προϊδεάζει τίποτα από αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει.
 
Έτσι την Δευτέρα θα έχουμε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας πολύ απότομα με αποτέλεσμα από τις πρωινές ώρες να αρχίσουν κάποια περίεργα φαινόμενα όπως χαλάζι-χιονοχάλαζο-στουπόχιονο και παγοσφαιρίδια μέχρι να γυρίσει σε καθαρό χιόνι το οποίο κατά διαστήματα θα είναι πυκνό προς το μεσημέρι και το απόγευμα.
 
xionia_tripoli_2015.jpg
 
Χιονοπτώσεις θα έχουμε λοιπόν την Δευτέρα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και κυρίως ένα 6ώρο λίγο πριν το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα που οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες κατά διαστήματα. Πιθανώς να έχουμε και κάποιες αστραπές-μπουμπουνιτά (χιονοκαταιγίδα) κατά την διάρκεια των φαινομένων. Πιο έντονα τα φαινόμενα στην Γορτυνία  και κυρίως την Κυνουρία μέχρι και τους νομούς Λακωνίας-Μεσσηνίας.
 
Ο καιρός όμως την Τρίτη θα κυλίσει βελτιωμένος με τρομερή παγωνιά και αρνητικές θερμοκρασίες.
 
Ισχυρός και ολικός παγετός την Τρίτη. Πολύ κρύο και βελτιωμένος ο καιρός από την Τετάρτη  και μετά με ισχυρό παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία την Δευτέρα στην Τρίπολη από -3οC μέχρι 2οC (η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθει νωρίς το πρωί καθώς μέσα στην ημέρα θα βρίσκεται σε ραγδαία πτώση).
 
Την Τρίτη η θερμοκρασία από -8οC μέχρι -1οC.
 
Την Τετάρτη από -12οC μέχρι 2οC.
 
Επιμέλεια: Ιάσωνας Καραβίας