Το «έστρωσε» στην ορεινή Αρκαδία! Πυκνή χιονόπτωση στην Τρίπολη.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 23:30
Φωτο drt915 images

Για μια ακόμα φορά επανέκαμψε ο χιονιάς στην Πελοπόννησο, με χιονόπτωση και χιονόστρωση, την Κυριακή το βράδυ, στην ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σκιρίτιδας, του Φαλάνθου, στην Γορτυνία, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη η χιονόπτωση είναι πυκνή.

Μεγάλη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, απαιτείται σε όσους μετακινούνται στο τμήμα του οδικού δικτύου, από το δάσος της Βλαχοκερασιάς προς τις Κολλίνες, καθώς σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση, αλλά και σε πολλές ορεινές διαδρομές σε χωριά της Γορτυνίας. Ο εθνικός δρόμος στην περιοχή του “Καμπέα” στη Γορτυνία έχει καλυφθεί από χιόνι, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση σε πολλά χωριά, όπως τη Βυτίνα, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο κ.α. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, θα πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, γιατί πιθανότατα θα τις χρησιμοποιήσουν.

Συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας, βρίσκονται επί ποδός κι έχουν ξεκινήσει αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού, από απόψε το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα, θα εκδηλωθούν κατά περιόδους σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Χιόνια αναμένεται να πέσουν τις βραδινές ώρες σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και σε περιοχές της Θεσσαλίας, υψομέτρου άνω των 300 μέτρων, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί παγετός και, από τη Δευτέρα, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. 

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης