Έτοιμος για το ψηφοδέλτιο ο Αντρέας Λυκουρεντζος, αν το θέλει η ΝΔ (video)

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 11:37

Έτοιμος να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ εφόσον το θέλει το κόμμα εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Λυκουρένζτος, τονίζοντας πως με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο η ΝΔ μπορεί σε τριεδρικές Περιφέρειες, όπως η Αρκαδία ,να κερδίσει και δεύτερη έδρα – “Το ισχυρό ψηφοδέλτιο πρέπει αν είναι το ζητούμενο σήμερα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Λυκουρέντζος σχολίασε αρχικά τα αποτελέσματα των εκλογών, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Η ΝΔ κέρδισε στις εκλογές 12 από τις 13 Περιφέρειες με τους υποψήφιους που υποστήριξε. Υπήρξε μια μεταστροφή του εκλογικού σώματος υπέρ της ΝΔ. Η ώθηση που έδωσε η κυριαρχία της ΝΔ – χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους υποψήφιους Περιφερειάρχες – ήταν σημαντική για να βαφτεί μπλε η Ελλάδα”, ενώ μιλώντας για την Αρκαδία, δήλωσε: “Η Αρκαδία σε επίπεδο Περιφέρειας δεν μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, μπορεί όμως να καθορίσει το μέλλον της. Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν, πρέπει όμως να υπάρξει πρωτοβουλία,αποφασιστικότητα, βούληση και σχέδιο για να κάνει η Αρκαδία το ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός”.Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως είναι η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε: “Η σχέση μου με τον Αντώνη Σαμαρά είναι εξαιρετική. Τον τιμώ και τον σέβομαι για την προσφορά του στην Ελλάδα”.

Για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε: “Τον Ιούνιο του 2017 ανακοίνωσα την ολοκλήρωση της πολιτικής μου διαδρομής.Σέβομαι και τηρώ την απόφαση μου. Οποιαδήποτε μεταβολή της θέσης μου αυτής μπορεί να γίνει μόνο από την ΝΔ. Μου είχε ζητηθεί παλιότερα να αναθεωρήσω την απόφαση μου αλλά έκτοτε δεν έχω καμία επικοινωνία με τη ΝΔ. Μόνο με πρωτοβουλία του κόμματος μπορεί να μεταβάλλω την θέση μου”, ενώ πρόσθεσε: “Εγώ δεν θεωρώ τη ΝΔ οικοσκευή μου, γιατί έχουμε τέτοια νοσηρά κρούσματα τελευταία.Ακούω μάλιστα νεόκοπους, να λένε πως τους χρωστάει το κόμμα. Εγώ μετά από τόσα χρόνια, λέω πως εγώ  χρωστάω στη ΝΔ , δεν μου χρωστάει το κόμμα.”

Τέλος αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο που θα καταρτιστεί για την Αρκαδία ξεκαθάρισε πως ισχυρό ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει απαραίτητα την συμμετοχή του ίδιου. “Έχω ταυτίσει τη ζωή μου με τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές θα την στηρίξω ανεπιφύλακτα με όλες μου τις δυνάμεις.Θέλω να δω την παράταξη στην Αρκαδία ενωμένη, γιατί έχει υποστεί πλήγματα από διάφορες μεθοδεύσεις. Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση εδώ και πλήττουν τη ΝΔ”, ανέφερε κλείνοντας.

Περισσότερα σε λίγο…

Για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές ανέφερε: