«Έτοιμη το Σεπτέμβριο και η δεύτερη γέφυρα στην Κουμπίλα»

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 20:56

 

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της πρώτης γέφυρας στην Κουμπίλα, αλλά και για την ταχύτητα κατασκευής και της δεύτερης μέχρι το Σεπτέμβρη, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την  επιθεώρησή τους από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζό, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κατοίκους της περιοχής, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.«Ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό και δύσκολο τεχνικά έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα πολλών χρόνων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει καθοριστικά την προσβασιμότητα και στο επίπεδο του χρόνου και στο επίπεδο της ασφάλειας, όχι μόνο στην παραλιακή Κυνουρία, αλλά και στην Αργολίδα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, προς όφελος της τοπικής της οικονομίας.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από τη διαβούλευση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την παράκαμψη των Δολιανών, η οποία και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας.

«Οι παρεμβάσεις μας αυτές είναι πλήρως εναρμονισμένες και εντάσσονται στο σχεδιασμό μας για την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός και θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο προτεραιότητας» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι ήδη προκηρύσσονται και οι μελέτες για την κατασκευή του δρόμου Άστρος – Μελιγού – Άγιος Πέτρος – Καστρί.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τέλος εξαιρετική τη συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως άλλωστε και με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, η οποία έχει ήδη αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας από την  πλευρά του τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μένει στα λόγια, αλλά μεθοδικά υλοποιεί το σχεδιασμό της και δήλωσε ότι η συντόμευση του δρόμου Άστρος – Τρίπολης θα καταστήσει το Άστρος «προάστιο της Τρίπολης».

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου,  τόνισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Κυνουρία με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρουσιάζει νέες προοπτικές ανάπτυξης».