Ευρεία σύσκεψη για την κακοκαιρία στη Μεγαλόπολη-Πρόταση για έκτακτη ανάγκη

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 20:59

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Χαράλαμπου Χιώνη και του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου καθώς και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 μεταξύ άλλων θα συζητηθεί να κηρυχθεί τμήμα του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο κ.Παπαδόπουλος μας ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα μεγάλο στο ορυχείο της Θωκνίας, μιας και το νερό έχει υπερπηδήσει τη Γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας.Όσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση της πόλης, αυτή τη στιγμή εργάζονται 40 αντλητικά μηχανήματα της Πυροσβεστικής και έχουν έρθει δυνάμεις από όλη την Πελοπόννησο και αναμένουν άλλα 10-15 μηχανήματα.

Η Πυροσβεστική έλαβε αιτήματα για άντληση υδάτων από 120-140 σπίτια και έχει κάνει απάντληση σε 50-70 σπίτια και το έργο συνεχίζεται. Στην περιοχή βρίσκονται 70 πυροσβέστες.

Το ρεπορτάζ εξελίσσεται και η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 θα σας ενημερώνει διαρκώς.