Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 13:32

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4), οργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου (ώρα 12:00) εικαστικό εργαστήρι, για παιδιά άνω των 8 ετών, με τίτλο «String artH τέχνη του νήματος», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Κατερίνας Σαμαρά και εφαρμόζοντας την τέχνη του νήματος, όπου χρωματιστές κλωστές μπλέκονται γύρω από καρφιά και μετατρέπονται σε μοναδικά αντικείμενα, τα παιδιά θα δημιουργήσουν λέξεις συνυφασμένες με πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Οι δημιουργίες των παιδιών θα αποτελέσουν μέρος μιας εικαστικής εγκατάστασης, η οποία θα εκτίθεται στο Μουσείο όλο τον Απρίλιο, προβάλλοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2795031630 ή να στέλνετε email στο Μουσείο, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr