Έξι ώρες συνεδρίαση για τον ΦΟΔΣΑ – Καμία απόφαση για τα σκουπίδια της Πελ/σου

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 09:39

Κόντρες, διαφωνίες και οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου μοιρασμένοι. Μισοί υπέρ του ΣΔΙΤ και μισοί υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης….. Τα έβαλαν με το μελετητή και του ζήτησαν βελτιώσεις επί της μελέτης για τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Ούτε μία ψηφοφορία δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας- την επανέλαβανΠρόεδρος ΦΟΔΣΑ: Πρέπει να ομονοήσουμε

Μπορεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) να συνεδρίαζε για έξι ώρες, από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα, αλλά τελικά δεν ελήφθη καμία απόφαση για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για να είναι σύμφωνος με τον Εθνικό Σχεδιασμό. Μετά από τόσες ώρες και αφού είχαν γίνει δεκάδες ερωτήσεις προς τον μελετητή που παρουσίασε τη μελέτη του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και αφού κατάφεραν τελικά να “μετρηθούν” με ψήφους 20-20 και μία ψήφο “παρών” αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνεδρίαση.

Μία συνεδρίαση που πιθανόν θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με το μελετητή να καλείται να ενσωματώσει στη μελέτη που παρουσίασε τις διάφορες παρατηρήσεις των δημάρχων, αναφορικά με το κόστος, τις ποσότητες, τις υπάρχουσες δομές διαχείρισης και γενικά όλα όσα ειπώθηκαν στην πολύωρη συνεδρίαση.

Μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από μικροεντάσεις, κόντρες μελετητών, αλλά και για μία ακόμα φορά απεδείχθη ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν δύο “στρατόπεδα”. Είναι οι δήμαρχοι των μεγάλων πληθυσμιακά δήμων που είναι υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης και οι δήμαρχοι των μικρών πληθυσμιακά δήμων που θέλουν κεντρική διαχείριση και συγκεκριμένα τη ΣΔΙΤ.

Από την άλλη στη συνεδρίαση ακούστηκαν και πολλά παράπονα για την Κυβέρνηση και τη στάση των υπουργών αναφορικά με την συμπεριφορά τους τόσο προς τους Δημάρχους κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έγιναν στο Μαξίμου όσο και αναφορικά με την ΣΔΙΤ που δεν λαμβάνεται καμία απόφαση.

Θα περιμένουμε λοιπόν κάποιες μέρες ακόμα για να δούμε τι θα αποφασίσουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου αν και σε πολλές περιοχές τα προβλήματα με τα σκουπίδια οξύνονται…

Σε επόμενες αναρτήσεις θα δείτε και σε βίντεο τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση από δημάρχους της Πελοποννήσου λίγο πριν γίνει η ψηφοφορία και αναβληθεί η απόφαση για την επόμενη εβδομάδα.