Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 13:09

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (1.2.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  17χρονος ημεδαπός.Σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 17χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου 2019, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, στη Μεσσηνία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι 17χρονοι από την 16.2.2019 έως και την 28.2.2018 σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά -7- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και τροχόσπιτο, -1- περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.