Εύη Τατούλη: Ο πολιτικός πρέπει να φέρνει όραμα για τον πολίτη

Για τα προβλήματα του νομού της, για τον τουρισμό και τις δυνατότητες αξιοποίησης της Αρκαδίας, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά και για τον μέντορά της, τον πατέρα της Πέτρο Τατούλη, μίλησε η Υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη στο πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και τη Βάλια Καϊμάκη. 

Ο πατέρας μου είναι ο εμπνευστής μου
«Κοιτάξτε από την πρώτη στιγμή ήταν συνειδητοποιημένη η απόφαση να πω ευθαρσώς και με ειλικρίνεια ότι ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την πολιτική, σε μία εποχή που όπως καλώς γνωρίζετε, οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν την πολιτική. Θεωρώ ότι έτσι μεγάλωσα ουσιαστικά. Θεωρώ ότι στην πολιτική μπορούν να βρεθούν οι λύσεις». 
Ο πολιτικός είναι ο εντολοδόχος του πολίτη
«Λόγω της ηλικίας μου δεν θέλω να μιλώ αφοριστικά. Θεωρώ ότι ο πολιτικός έχει πιο έντονο μέσα του το αίσθημα της επικοινωνίας του πολίτη και είναι ο εντολοδόχος του πολίτη. Ως προς το κοινωνικό σύνολο μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα». 
Κάνω μία παραδοσιακή πολιτική εκστρατεία
«Εγώ εξαρχής αποφάσισα ότι θα κάνω μία παραδοσιακή πολιτική εκστρατεία, η οποία θα έχει μία καινοτομία ως προς την απόδοσή της στην επικοινωνία. Τι εννοώ με αυτό; Από την πρώτη στιγμή πήγα σε όλα τα χωριά του νομού μου. Βρήκα ακόμη και τον άνθρωπο, ο οποίος είναι κτηνοτρόφος και ζει σε ένα απομακρυσμένο σημείο. Αυτό το επικοινώνησα με social media με facebook, twitter. Αυτό που έχει χάσει ο πολιτικός είναι ότι εγκλωβίζεται στους τέσσερις τοίχους του γραφείου του, γιατί προφανώς φοβάται να πείσει για την ορθότητα της απόφασης του και προσπαθεί να κάνει μόνο επικοινωνιακές προσεγγίσεις». 
Υποφέρει ο νομός Αρκαδίας από τα σκουπίδια 
«Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα καυτό ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο το τελευταίο διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τις περισσότερες ανοικτές χωματερές σε όλη την Ελλάδα και είναι στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. Το εγχείρημα που έκανε η Περιφέρεια πριν από 2,5 χρόνια και το οποίο σήμερα ευοδώνεται μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας που θα κάνει το έργο της κατασκευής των εργοστασίων είναι ένα σημαντικό βήμα. Ωστόσο παραμένει το κρίσιμο σημείο τι θα γίνει με την προσωρινή διαχείριση. Πράγματι η εικόνα της πόλης μας θλίβει όλους. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του Δήμου. Η Περιφέρεια συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά δεν είναι κάτι τόσο απλό». 
«Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να τρέξει. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει επιλυθεί την τελευταία τριετία. Πρέπει να λυθεί αυτό το κρίσιμο εξάμηνο γιατί μετά την παρέλευση του εξαμήνου ο ανάδοχος της οριστικής λύσης θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση. Πρέπει να μην έχουμε άλλα κρούσματα στην πόλη». 
Δεν μπορεί ο εκάστοτε Βουλευτής να παρεμβαίνει στο έργο του Δημάρχου
«Ωστόσο υπάρχει καταμερισμός ευθυνών. Ο Δήμαρχος έχει τις δικές του αρμοδιότητες, ο Περιφερειάρχης τις δικές του ο Βουλευτής τις δικές του. Είδαμε το τελευταίο διάστημα να εκτυλίσσονται πράγματα, τα οποία έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν ταιριάζουν με την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν μπορεί ο εκάστοτε Βουλευτής να παρεμβαίνει στο έργο του Δημάρχου και να λέει ότι δεν το κάνει καλά και το θυμίζει τώρα προεκλογικά. 
«Ασφαλώς και έχω άποψη για τα σκουπίδια αλλά ποτέ δεν θα έκανα δημόσια παρέμβαση για να επιπλήξω κάποιον άλλο υπεύθυνο, εκπρόσωπο άλλου θεσμού για κάτι το οποίο αφορά τη δική του αρμοδιότητα. Και οι συμπατριώτες μου καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω». 
Σημαντικές υποδομές στο Λεωνίδιο, στο Άστρος, στην Κυνουρία 
«Έχω ασχοληθεί με την Αρκαδία και στο επίπεδο τουρισμού. Η Αρκαδία έχει δύο μειονεκτήματα. Έχει στηριχτεί στον εσωτερικό τουρισμό. Οπότε καταλαβαίνετε ότι με την κρίση πλέον οι Έλληνες δεν ταξιδεύουν, τα καταλύματά της που είναι υψηλού επιπέδου, ήταν σε υψηλή τιμή, και πέρασε χρόνος για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κρίσης και από την άλλη υπάρχει μικρή δυναμική κλινών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να προσελκύουν τουρισμό προερχόμενο από το εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας μεγάλος πλούτος. Οι ορεινοί όγκοι της Αρκαδίας και οι ζώνες natura, που έχουν χαραχθεί αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Ας μην ξεχνούμε ότι στην Αρκαδία έχουμε μοναδικές εμπειρίες. Για παράδειγμα ο αναρριχητικός τείχος του Λεωνιδίου θεωρείται ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Οι λιμενικές υποδομές  που αυτή τη στιγμή εξελίσσονται στο Άστρος, στην Κυνουρία μαζί με τα αλιευτικά καταφύγια και το λιμάνι του Λεωνιδίου που δρομολογείται η χρηματοδότησή του, είναι πολύ σημαντικά και ήδη έχουμε κάνει επικοινωνίες για να προσεγγίσουμε τουρισμό κρουαζιέρας». 
Το αεροδρόμιο της Τρίπολης τεράστια οικονομική εξέλιξη για την Ελλάδα
«Έχει υπάρξει χάραξη νέων μονοπατιών μέσα στους ορεινούς μας όγκους προκειμένου να προσελκύσουμε αυτού του είδους τον θεματικό τουρισμό. Θεωρώ ότι αυτό που θα σημάνει για την Αρκαδία επιστροφή της προς μία τεράστια οικονομική εξέλιξη έχει να κάνει με το αεροδρόμιο της Τρίπολης και τη μετατροπή του σε πολιτικό που σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής και η Περιφέρεια έχει την ευθύνη να τρέξει τη διαδικασία για το διαγωνισμό του ΣΔΙΤ. Αυτό το αεροδρόμιο θα κάνει πραγματικά την Τρίπολη και την Αρκαδία πνεύμονα ανάπτυξης και για όλη την Πελοπόννησο. Ακόμα και για την Αττική. Θα έχει την ευκαιρία ένας Σκανδιναβός να προσγειώνεται με μία low cost εταιρεία στην Τρίπολη με 250 ευρώ, τη στιγμή που στο Ελ. Βενιζέλος θα χρειάζεται 800 ευρώ, οπότε θα γίνουμε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον τομέα».
Ο πολιτικός φέρνει όραμα για τον πολίτη
«Αν είναι να αναλαμβάνουμε μία πολιτική πρωτοβουλία και να φέρνουμε τη μαυρίλα στην ψυχή των συμπολιτών μας, καλύτερα να κάτσουμε σπίτι μας. Ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, το βιώνω σε καθημερινή βάση. Καταρχήν είμαι ένας πολίτης που έχω υποστεί τη συνέπεια της κρίσης. Ο σύζυγός μου έχει επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχω τρία παιδιά, οπότε είμαι μέσα στην αγωνία της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή στα μάτια των πολιτών υπάρχει θλίψη και αυτή η θλίψη θέλει όραμα. Και πιστεύω ότι η ανανέωση της επόμενης Βουλής πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση των πολιτικών εκείνων που μπορούν να εμπνεύσουν. 
Τα κόμματα πρέπει να έχουν μακρά πνοή
«Στη χώρα μας δεν έχουμε κόμματα με μακρά κοινοβουλευτική πορεία. Αυτό είναι αδυναμία δομική της Δημοκρατίας μας. Ένα κόμμα μπορεί να έκανε λάθος χειρισμούς ή να πήρε και αποφάσεις που δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο χώρος, τον οποίο εκφράζει πρέπει να σταματήσει να υφίσταται. Τα κόμματα πρέπει να έχουν μακρά πνοή, ανεξάρτητα από τις προσωπικές επιδιώξεις των στελεχών. Να ζυμώνονται σε έναν εσωτερικό διάλογο και να αναπροσαρμόζονται στις νέες συνθήκες». 
Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο

http://youtu.be/LmUrAZ5aFE4



Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκαν κλοπές που είχαν γίνει σε χώρους εργασίες στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη
Επόμενο άρθροΗ Ζωή Χρήστου «Σε Ρυθμούς Ελληνικούς»