Φ. Γκέσουρας: “Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα στα σχολεία της Αρκαδίας” (vid)

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 19:15

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι μαθητές των Δημοτικών-Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων πήγαν στα σχολεία τους. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Φώτη Γκέσουρα, ο οποίος τόνισε πως τα μέτρα είχαν εφαρμοστεί και πριν το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, η οποία, όπως είπε, είχε και αυτή εφαρμοστεί αρκετά καλά.

Ο κ. Γκέσουρας σημείωσε πως τα παράθυρα ανοίγουν στα διαλείμματα ή με τη λήξη της διδακτικής ώρας, ενώ τόνισε πως ο εξαερισμός των αιθουσών λειτουργούσε και στο παρελθόν.Ο Διευθυντής Α/ θμιας Εκπαίδευσης επεσήμανε πως ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που δεν προσήλθαν στο σχολείο, γιατί μπορεί να έχουν στο σπίτι κάποιο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Επιπλέον τόνισε πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όποιος εκπαιδευτικός θέλει μπορεί να δηλώνει την επιθυμία του να κάνει rapid test, ενώ, όπως είπε υπάρχει η δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να κλείνουν απευθείας ραντεβού με τον ΕΟΔΥ και να πηγαίνει κλιμάκιο στα σχολεία επιτόπου.

Δήλωσε δε πως την Παρασκευή θα γίνουν τέστ στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Γκέσουρας διευκρίνισε πως δεν γνωρίζουν αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Γκέσουρα.