Φεστιβάλ γεύσεων από την ύπαιθρο στην “Πελοπόννησος Expo” (vid,ph)

Γ.Κούμανης: Οι Ελληνίδες δεν μαγειρεύουν λόγω χρόνου- το αγαπημένο μου φαγητό είναι χοιρινό με σέλινα

Την δυνατότητα να γευτούν μία ιδιαίτερη συνταγή με υλικά της ελληνικής υπαίθρου είχαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, τελευταία μέρα της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO», στο περίπτερο των Πελοποννησιακών γεύσεων.



Ο Γιάννης Κούμανης από την Καλαμάτα και το Μαγειρείο Βερσαλλίες ξενάγησε τους επισκέπτες στα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας , μαγειρεύοντας βραστή βουνίσια γίδα, σε βελουτέ ζωμό που περιείχε από τους αγρούς της περιοχής, άγρια λάπαθα και σέσκουλα , άγρια σκόρδα, καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια shii take (εξώδιμο είδος – που όμως καλλιεργείται στην περιοχή).

Το φαγητό προσφέρθηκε με καψαλισμένα μανιτάρια, τρίμματα μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια μανιάτικου παξιμαδιού.

Παράλληλα οι επισκέπτες δοκίμασαν και γλυκό με πρώτη ύλη το σύκο της περιοχής.

Στο περίπτερο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με το μαγείρεμα του κ. Κούμανη και τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Προηγούμενο άρθροΤρίπολη | Χριστουγεννιάτικη έκθεση χειροτεχνών από τις Στρίγγλες
Επόμενο άρθροΣπουδαία νίκη στο φινάλε κατάκτησε ο Παναρκαδικός επί του Αιολικού!