Φεστιβάλ «μελιτζάzz» Λεωνιδίου: Το πιο «φευγάτο» φεστιβάλ και φέτος στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς! (ph)

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014 11:46

Για άλλη μια χρονιά στο Λεωνίδιο, το διάστημα 4 με 6 Ιουλίου, έλαβε χώρα το πιο «φευγάτο» οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ «Μελιτζάzz Λεωνιδίου», το οποίο αποτέλεσε μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς και πάντα με αφορμή και οδηγό την περίφημαη ΠΟΠ τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.Το φεστιβάλ τα είχε όλα…Καλλιτέχνες και chef μετέφεραν την ατμόσφαιρα των τόπων τους στο Λεωνίδιο, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Κάθε λογής διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώθηκαν στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήθηκαν σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε open air bar και το street food απέκτησε άλλη διάσταση, με μουσικές και χορούς να μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις, από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλάμβανε τα πάντα…Από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα και πολλά άλλα!

Φέτος η εξωστρεφής τσακώνικη μελιτζάνα ταξίδεψε μακριά, στη Λατινική Αμερική, στις πατρίδες των πολύ καλών της φίλων, της πατάτας από το Περού και της τομάτας από το Μεξικό, που τα λένε συχνά στο μπριάμ, το τουρλού, τον μουσακά, τις σάλτσες. Και μαζί τους συνάντησε και άλλους λατινοαμερικάνους φίλους, όπως το καλαμπόκι, το κακάο, τη σοκολάτα, τον καφέ.

Η τσακώνικη μελιτζάνα έφερε μαζί της στο Λεωνίδιο πολλά πράγματα από τις χώρες των φίλων της. Γαστρονομία και γεύσεις, πολιτισμούς, χορούς και μουσικές, tango, samba, latin, salsa, jazz, capoeira, maculele, αλλά και ενδιαφέροντες πειραματισμούς και μίξεις…

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ, ήταν και φέτος, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: