Φιέστες με άρτο και θεάματα στη Λακωνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 10:17

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την οποία υπογράφουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, αναφέρονται τα εξής:

Είναι πρόκληση σε μια Περιφερειακή Ενότητα όπως η Λακωνία, που δοκιμάζεται έντονα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζει και η Περιφέρεια, να οργανώνονται φιέστες με «άρτο και θεάματα».Αρνήθηκαν να δώσουν ένα ευρώ για ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές πρόπερσυ στη Νεάπολη, φέτος στη Μάνη.

Δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε δρόμους που βυθίζονται (παράκαμψη Βουτιάνων – Μακρυνάρα) σε έργα που δεν ολοκλήρωσαν οι εργολάβοι και εισέπραξαν εκατομμύρια (Σκούρα – Πυρί…) στους ανεμογεννητριάδες και φωτοβολταϊκούς, το ζεστό χρήμα ρέει συνέχεια.

Ψηφίζουν θετικά για τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά Βιομηχανικά συγκροτήματα στη Λακωνία, που καταστρέφουν τη Μάνη και τη χερσόνησο του Μαλέα.

Ευθύνονται για την κατάρρευση του προγράμματος δακοκτονίας (πέρση και φέτος) για την ανύπαρκτη κουνουποκτονία και ας διατίθενται 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Γυθείου, για μαρίνες να δένουν τα γιοτ των σκαφάτων, για τους tour operators για την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό που καταστρέφει τους μικρούς επαγγελματίες (μικρά ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια – καταστήματα στην εστίαση κ.λπ.).

Ενώ ευθύνονται για όλα αυτά, έχουν το θράσος να οργανώνουν και τέτοιες φιέστες.

Οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα τους νομιμοποιήσουμε, δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Γύθειο.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να τους γυρίσουν την πλάτη.

Να οργανώσουν την πάλη τους και να υπερασπιστούν το δίκιο τους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Γόντικας Νίκος
Γούργαρης Βαγγέλης