Φοιτητική κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021 18:20

Σε κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι Φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών την Τετάρτη στην Τρίπολη. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πετρινού. Μεταξύ άλλων οι φοιτητές ζητούν το άνοιγμα των σχολών τους με ασφάλεια, ενώ κάνουν λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών τους με το νέο Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοιίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής και ΤηλεπικοινωνιώνΑπόφαση ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για το νέο νομοσχέδιο και κάλεσμα σε κινητοποίηση

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια! Ένας χρόνος γεμάτος τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων, με αναβολές κλινικών, εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων, εξεταστικών χωρίς συγγράμματα. Οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν μπει ποτέ σε αμφιθέατρο! Εμείς οι φοιτητές έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση όσον αφορά τις σπουδές μας και πλέον όλοι έχουν πειστεί ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Να δεσμευθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Η κυβέρνηση λοιπόν , αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την αρχή της πανδημίας , προχωρά άρον-άρον,  σε σοβαρές αλλαγές που αφορούν τις σπουδές μας.

Δίνει 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία & κάμερες στα Πανεπιστήμια αλλά προχωρά σε 8% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις διδακτικού προσωπικού για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ. Το νέο νομοσχέδιο θα υποβαθμίσει τις σπουδές μας ακόμα περισσότερο.

1) Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

2) Ιδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας,  κάρτες εισόδου,  face control και νέες πειθαρχικές ρυθμίσεις στο όνομα της αντιμετώπισης της «εγκληματικοτητας»  κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές.

3) Βάζουν όριο σπουδών, ν+2 και ν+3, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν. Ενώ αποτελεί πρόκληση και για όσους εργάζονται και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα!

Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας.

Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!

Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.

Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου! Να μην περάσει ο νέος τρόπος εισαγωγής, τα όρια φοίτησης. Να διεκδικήσουν αναβάθμιση του περιεχομένου των σπουδών τους!

Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και για πειθαρχικό δίκαιο! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις να μπορούν να μετακινηθούν οποτεδήποτε το επιθυμούν στις πόλεις σπουδών του.

Καλούμε σε συμβολική κινητοποίηση τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τους φοιτητές που βρίσκονται στην Τρίπολη,  την Τετάρτη  10/2 στις 12:00 στην Πλ. Πετρινού. Καλούμε τους φοιτητές του τμήματος να παραβρεθούν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις πόλεις που μένουν.

Καλούμε τους  μαζικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών.