Η Φώφη Γεννηματά για την έκθεση “Πελοπόννησος Expo” και την Κυβέρνηση (vid,ph)

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 23:51

Στην Τρίπολη για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης “Πελοπόννησος EXPO” βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Την Πρόεδρο συνόδευε ο Βουλευτής του κόμματος και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καθώς και οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

dsc00774Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε δηλώσεις της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πελοποννήσου σημείωσε μεταξύ άλλων πως “η σημερινή έκθεση αποδεικνύει πως υπάρχουν υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξής της χώρας”.

dsc00795

Στην συνέχεια εξειδίκευσε την αναφορά της στην Πελοπόννησο και τόνισε πως αποδεικνύει πως μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το φυσικό της περιβάλλον όσο και με τους ανθρώπους που μένουν σε αυτή καθώς και με τα προϊόντα της.

dsc00870

Η κα. Γεννηματά επεσήμανε πως οι επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς δεν μπορούν να είναι μόνοι τους και τώρα είναι, αφού η Κυβέρνηση με τα μέτρα και τις πολιτικές της “είναι ο κόφτης της ανάπτυξης” και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε Κυβέρνηση και πολιτική και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη με διάλογο και συνεννόηση να βοηθήσει σε αυτό ώστε να υπάρξει αλλαγή συσχετισμών πρώτα στην κοινωνία και κατόπιν στη Βουλή.

Σημείωσε τέλος πως τα Επιμελητήρια, ως σύμβουλος της πολιτείας, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο, γιατί όλο το διάστημα της κρίσης έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και έχουν δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας.Γεννηματά στο βίντεο.