Φωνές, ένταση και διακοπή στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Μεγαλόπολης (vid)

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 09:10
φωτογραφία από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ Μεγαλόπολης για τις λιγνιτικές μονάδες, όπου είχε υπάρξει ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή του συμβουλίου

Η συνεδρίαση είχε αντικείμενο το οριστικό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ένταση προκλήθηκε στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για αρκετά λεπτά.Ο λόγος της έντασης ήταν το γεγονός πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης κ. Σακελλαριάδης δεν έδωσε το λόγο στον Σαράντο Αλεξανδρή, πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου, πρώην Συνδικαλιστή και πρώην εργαζόμενο στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Ο κ. Σακελλαριάδης ανέφερε πως δεν έχει καμία θεσμική θέση ο κ.Αλεξανδρής και δεν γίνεται να του δώσει το λόγο, γιατί τότε θα πρέπει ο κάθε πολίτης που παρίσταται να μιλήσει.

Ο κ. Αλεξανδρής επέμενε λέγοντας πως έχει πολλές θεσμικές ιδιότητες, μεταξύ αυτών και του συντονιστή της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, του πολιτευτή της ΛΑΕ ενώ παρενέβησαν και άλλοι παριστάμενοι υποστηρίζοντας άλλος τον Πρόεδρο του ΔΣ και άλλος τον κ. Αλεξανδρή.

Ο Πρόεδρος επέμενε να μην δίνει το λόγο ο κ. Αλεξανδρής επέμενε να τον πάρει και τελικά για να ηρεμήσει η κατάσταση η συνεδρίαση διεκόπη με την ένταση όμως να συνεχίζεται στα “πηγαδάκια” . Παρόλο που πέρασε αρκετή ώρα τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ιδιαίτερα και όταν επέστρεψαν στη συνεδρίαση, οι μισοί σύμβουλοι και ο κόσμος που ήταν παρών είχαν αποχωρήσει με αποτέλεσμα να μην συνεχιστεί ουσιαστικά η συνεδρίαση και ο Πρόεδρος είπε στον κ. Αλεξανδρή πως θα του δώσει το λόγο στο επόμενο συμβούλιο που θα διεξαχθεί μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Ο κ. Αλεξανδρής πάντως μίλησε για “φασιστική και αντιδημοκρατική στάση”

Το ΔΣ δεν έλαβε κάποια απόφαση, όσον αφορά το θέμα των λιγνιτικών μονάδων, πέραν του να μεταφερθεί από το Δήμαρχο στον κ. Χατζηδάκη, η αντίθεση όλης της τοπικής κοινωνίας στο οριστικό κλείσιμο των μονάδων. Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε πως θα ακούσει και τι έχει να του πει ο Υπουργός και ποια είναι τα σχέδια τους.

Να αναφέρουμε πως η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από εισήγηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Μιχόπουλου.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την ένταση που δημιουργήθηκε και τη διακοπή του συμβουλίου.