Φορολοταρία: Εξετάζεται να κληρώνονται σπίτια αντί για χρήματα

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 14:35

Με δεδομένο ότι θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο το 1/3 του πραγματικού εισοδήματος να μαζευτεί σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, από την κυβέρνηση εξετάζονται πολλά σενάρια. Το οικονομικό επιτελείο σημειώνει ότι δεν γίνεται να κάνει πίσω στο μέτρο αφού στόχοι είναι πρώτον να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και δεύτερον να «χτυπηθεί» η φοροδιαφυγή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όπως αυτό μεταφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «έπεσε μια πρωτοποριακή πρόταση στο τραπέζι».Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η φορολοταρία που σήμερα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα από την ΑΑΔΕ, «μάλλον μας αποχαιρετά». Αυτό που φαίνεται πως θα την αντικαταστήσει, είναι κλήρωση για σπίτια κάθε μήνα. Πρόκειται για διαμερίσματα και πολυτελείς βίλες, που το Κράτος παίρνει από τις κατασχέσεις. «Πόσα θα είναι, δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο όλοι έδειξαν θετικοί», σημειώθηκε σχετικά.

Η φορολοταρία γινόταν με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών έβγαινε και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.

Πηγή: Aftodioikisi.gr