Αρχική New Post Φωτιά στα Κύθηρα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (vid)

Φωτιά στα Κύθηρα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (vid)

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 09:49
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην Παλαιόπολη στα Κύθηρα όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική τα ξημερώματα της Κυριακής με 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το tsirigo fm τέθηκε σε έλεγχο ξημερώματα Κυριακής 25/8 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή, κοντά στην Βλυχάδα στα Κύθηρα αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των χειριστών μηχανημάτων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αργά τη νύχτα.



  Το πρώτο βήμα έγινε, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή, λόγω των αναζωπυρώσεων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στα Κύθηρα, ένα 11μελές πεζοπόρο τμήμα με πλωτό του λιμενικού και 15 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, με έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από τη Νεάπολη στα Κύθηρα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιόπολης Κυθήρων. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και συνδράμουν 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην στην Παλαιόπολη Κυθήρων: 25 με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 . Συνολικά επιχειρούν 40 με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Πηγή: tsirigofm