Φωτιά στη Μεγαλόπολη | Σιέμπος στη ΔΡΤ: “Καλύτερη η εικόνα σήμερα το πρωί – Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης σε διάσπαρτες εστίες” (ήχος)

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 13:12

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρκαδία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση της Μεγαλόπολης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ντόμπριτσα Μαινάλου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης κ.Σιέμπο μας ανέφερε, πως ο Δήμος και η πυροσβεστική ειδοποιηθήκαν χτες γύρω στις 13:30 από τον πρόεδρο της κοινότητας Λυκοχιων.Η φωτιά – όπως μας είπε -ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίζουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπήρξε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση, ενώ ο Δήμος έστειλε στο σημείο δυο υδροφόρες και ενα ακόμα μηχάνημα. Λόγω του δύσβατου σημείου στξν φωτιά συνεδραμαν και εναέρια μέσα.

Σήμερα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, επιχειρείται η κατάσβεση μικρών εστιών (χωρίς την συνδρομη εναέριων μέσων), ενώ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΗ ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Όπως μας είπε ο κ.Σιέμπος οι δυνάμεις όλες είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπύρωσεις, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους υπαλλήλους του Δήμου για την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν.

Τέλος μας εξήγησε πως η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ – οπως δήλωσε -είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ακούστε τα όσα μας είπε: