Φωτιά στην χωματερή στο Άστρος | Τι δήλωσε στη ΔΡΤ ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 18:38

Φωτιά ξέσπασε στις εντός της χωματερής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την αιτία να παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής….

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ21:00 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, μας ενημέρωσε για την κατάσταση, που επικρατεί στο σημείο, όπου ξέσπασε νωρίς το απόγευμα η φωτιά. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος. Καίγονται ακόμα κάποια υπολείμματα σκουπιδιών. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι εγκαταστάσεις ούτε τα μηχανήματα που υπάρχουν στον χώρο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο, για να ελέγχουν την κατάσταση”, ανέφερε ο κ.Μαντάς.

20:40 Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη χωματερή του Άστρους. Στο σημείο, προκειμένου να συμβάλει στην επιχείρηση κατάσβεσης, βρίσκεται υδροφόρα του Δήμου Τρίπολης, αλλά και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Σωτήρης Παπαδημητρίου.

19:42 Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Μαντά – ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα εσπευσμένα στο Άστρος – μας δήλωσε τα εξής: “Η φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα στον χώρο όπου βρίσκεται η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων. Κάηκαν απορρίμματα τα οποία βρίσκονταν στον χώρο, προκειμένου αύριο να υποστούν επεξεργασία, ενώ στη συνέχεια οι φλόγες επεκτάθηκαν και στο σημείο όπου υπήρχαν δεματοποιημένα απορρίμματα. Μέχρι στιγμής έχει καεί μια τουαλέτα προσωπικού και ένα γραφείο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά και στα υπόλοιπα κτίρια”.

19:40  Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα καθώς και οχήματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

18:38 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την πυροσβεστική, η φωτιά εντός της χωματερής (στο δρόμο Άστρους – Άργους) ξέσπασε στις 16:50 και δεν έχει ακόμα τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 2 Pezetel