Φροντιστές Μ.Ε & Κέντρων Ξένων Γλωσσών: «Καταδικάζουμε όσους παρέχουν δια ζώσης μαθήματα σε παρανόμως λειτουργούντα γκρουπ»

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 17:24

Με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο οποίος εντάσσεται στις σχολικές αργίες [Υ.Α.(41919/909/4-11-2016)], τα Νόμιμα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Νομού Αρκαδίας παρέμειναν κλειστά τιμώντας τον εν λόγω εορτασμό και τηρώντας στο ακέραιο την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καταδικάζουμε όμως ρητά τη στάση κάποιων οι οποίοι και κατά την ημέρα της εορτής του Πολυτεχνείου αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της καραντίνας παρέχουν δια ζώσης μαθήματα σε παρανόμως λειτουργούντα γκρουπ και πάσης φύσεως ιδιαίτερα. Η εικόνα εξάλλου μαθητών και μαθητριών με σχολικές τσάντες να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες, επιβεβαιώνει το γεγονός.Με προκλητικό τρόπο αγνοούν θεσμικές αργίες, τους νόμους της πολιτείας, αλλά κυρίως την πρωτόγνωρη σύγχρονη συγκυρία, καθώς δε στηρίζουν αλλά υπονομεύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Σ΄ αυτόν τον κοινό αγώνα όλης της κοινωνίας απαιτείται αίσθημα ευθύνης από τον καθένα μας.

Ως νομίμως λειτουργούντα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, προσαρμοστήκαμε άμεσα στα μέτρα της Πολιτείας, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού μας. Το ίδιο άμεσα περάσαμε στην τηλεκπαίδευση, στηρίζοντας με ποιοτικό τρόπο τους μαθητές μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτείας. Θα θέλαμε, λοιπόν, να διαχωρίσουμε τη θέση μας απ’ όσους ανεύθυνα συνεχίζουν παράνομα τα πάσης φύσεως δια ζώσης μαθήματα, αμαυρώνοντας αναίτια τον κλάδο μας.

Την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό που έχει στερήσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θεωρούμε ανεπίτρεπτη, ανεύθυνη και παράνομη οποιαδήποτε δια ζώσης παροχή εκπαιδευτικού έργου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όταν εμείς προστατεύουμε τα παιδιά, ποιοι είναι αυτοί που εγκληματούν θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα ίδια όσο και τις οικογένειές τους;

Θεωρούμε αυτονόητη την έμπρακτη καταδίκη αυτού του φαινομένου από όλους τους γονείς και μαθητές, τους οποίους τους θεωρούμε συμπαραστάτες σ΄ αυτήν τη δύσκολη «μάχη» που δίνει όλη η κοινωνία, περιμένοντας και τους αρμοδίους φορείς της πολιτείας, να συμβάλουν με τον δικό τους θεσμικό ρόλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Μ.Ε.

Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΒΟΥΛΑ ΚΛΗΜΕΝΤΖΟΥ