Γ. Αμυράς στη ΔΡΤ: «Η καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα οδηγήσει τον κ. Τσίπρα στην έξοδο» (vid)

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 15:54

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, στο πλαίσιο περιοδείας του στην αρκαδική πρωτεύουσα, μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και όχι μόνο.

Είπε ότι η νίκη της ΝΔ στις 26 Μαϊου «θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα για την έξοδο από τη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και των υπόλοιπων λαϊκιστών που μας κυβερνάνε ώστε να κάνουμε την επανάσταση της λογικής», τονίζοντας ότι επιβάλλεται η ΝΔ να στείλει μια ισχυρή ευρωομάδα στις Βρυξέλλες. Σημείωσε ότι η Ευρώπη σήμερα έχει πάρα πολλές διαφορές από την Ευρώπη που είχε οραματιστεί ο Κων/νος Καραμανλής το 1979, καθώς είναι «αργή, πολύπλοκη και γραφειοκρατική, με στερεότυπα και πολλές προκαταλήψεις» και γι’ αυτό το λόγο, όπως εξήγησε, πρέπει και μπορεί να αλλάξει, ώστε να είναι ασφαλής, «έξυπνη» (δίνοντας χώρο στην καινοτομία, στους νέους ανθρώπους και στην τοπική παραγωγή) και να σέβεται το περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, ώστε να μη βρει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί η ακροδεξιά.Ο υποψ. ευρωβουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μιλώντας για λαϊκισμό και για πτώση της χώρας σε όλους τους δείκτες, μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας ότι «Ερντογάν και Τουρκία περπατούν σε ένα πολύ ολισθηρό μονοπάτι» καταπατώντας ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικούς θεσμούς, χωρίς να σέβονται το διεθνές δίκαιο και χαρακτηρίζοντας «απρόβλεπτο και ανισόρροπο» τον Τούρκο πρόεδρο στις εξωτερικές κινήσεις της χώρας του, μίλησε για τον αναπλ. υπουργό υγείας, Π. Πολάκη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αφήνεται αναξέλεγκτος μαζί με τον πρωθυπουργό να ρίχνουν το πολιτικό ήθος «στα τάρταρα», ενώ σχολίασε και τις «σκαφάτες» διακοπές του Αλ. Τσίπρα λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έπρεπε να πάει κρυφά διακοπές, αλλά να είναι δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν.

Τέλος, ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι η ΝΔ, ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας ή όχι, θα επιδιώξει συνεργασίες ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην ευθύνη, για το καλό του τόπου, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους έλληνες ψηφοφόρους οι οποίοι, όπως είπε, «φιλτράροντας» πλέον όλα όσα ακούνε και βλέπουν, θα επιλέξουν αφενός το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις 26 Μαϊου και αφετέρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό της χώρας στις εθνικές εκλογές.