Γ. Αγγελοπούλου – Κ. Τζιούμης : Η Τρίπολη απολύτως μέσα στους στόχους και στο πνεύμα των εορτασμών του 2021 (pics)

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 16:24

Τηλεοπτική συνάντηση – συνεργασία είχε το απόγευμα ( ώρα 15.00) της Τρίτης 28 Απριλίου ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με την πρόεδρο «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρως φιλικό και προώθησε σημαντικά τη συνεργασία των δύο πλευρών σχετικά με τον κοινό και πανεθνικό στόχο: τον ουσιαστικό και επωφελή για το έθνος εορτασμό – αναδίφηση, αξιολόγηση, σημασία και προβολή –του έπους του 1821.Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ότι αισθάνεται Αρκάς, δεδομένης της καταγωγής του συζύγου της, της οικογένειας Αγγελοπούλου, από το χωριό Βλαχορράφτης, νυν Μαραθιά, Γορτυνίας.

Άκουσε με προσοχή από τον κ. Τζιούμη όλο το σχεδιασμό του δήμου, που εκτός από τις επετειακές εκδηλώσεις το 2021, έχει να κάνει με την αναβάθμιση της επωνυμίας της πόλης και την επανατοποθέτηση του δήμου σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο και γενικότερα την όλη πορεία του δήμου μας την επόμενη δεκαετία.

Έγινε αναφορά σε μεγάλους Αρκάδες – από τον Κολοκοτρώνη μέχρι τον Δημ. Μητρόπουλο και τον Αλ. Παπαναστασίου.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη για τις προτάσεις, που έως σήμερα, έχει καταθέσει ο Δήμος στην πλατφόρμα του «ΕΛΛΑΔΑ 2021»,και αφορούν τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, Ψηφιακού Μουσείου πόλης, την απόδοση – ηχογράφηση της μουσικής σύνθεσης του συμπολίτη μας Γ. Κατραλή «Το έπος της Τριπολιτσάς», από Συμφωνική Ορχήστρα επιπέδου, την αναβάθμιση των ιστορικών μονοπατιών του Μαινάλου, τη δημιουργία αναρριχητικού πάρκου στην Νεστάνη, τη διασύνδεση επιχειρήσεων καινοτομίας (start up) του Δήμου μας, με αντίστοιχες επιχειρήσεις αποδήμων Αρκάδων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού κλπ.

Συμφώνησε ότι η Τρίπολη δικαιούται και λόγω ιστορίας, αλλά και λόγω της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα έχει σημαντικό «μερίδιο » στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η τηλεσυνεργασία διήρκησε μισή ώρα, η πρόεδρος του «ΕΛΛΑΔΑ 2021» δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Τρίπολη, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους σε σοβαρή (προ-) εργασία και μάλιστα απολύτως μέσα στο πνεύμα του ουσιαστικού εορτασμού που η Πολιτεία θέλει και προωθεί και το συμφέρον του έθνους απαιτεί.